Hlavní obsah

Po Furym musí nastoupit k povinné obhajobě boxerského titulu také Joshua

Londýn

Po Tysonu Furym čeká povinná obhajoba i druhého aktéra očekávaného boxerského klání o titul absolutního mistra světa těžké váhy Anthonyho Joshuu. Organizace WBO nařídila jednatřicetiletému Britovi nastoupit proti oficiálnímu vyzyvateli Oleksanderu Usykovi z Ukrajiny. Učinila tak poté, co sešlo z bitvy Fury - Joshua, oznámené původně na 14. srpen s dějištěm v Saúdské Arábii, protože Fury musí v létě nastoupit proti Američanovi Deontayi Wilderovi.

Foto: Profimedia.cz

Britský boxer Anthony Joshua (vpravo) v zápase s ukrajinským boxerem

Článek

Joshua, který má v držení i mistrovské pásy organizací IBF a WBA, a jeho tým dostali lhůtu do konce května na dohodu o konání duelu s Usykem. Čtyřiatřicetiletý Ukrajinec, který má stejně jako Joshua zlatou olympijskou medaili z her v Londýně 2012, je aktuální žebříčkovou jedničkou, za sebou má 18 utkání v profesionálním ringu a žádnou porážku.

Šampionovi WBC Furymu v minulých dnech nařídil povinnost utkat se potřetí s Wilderem rozhodčí soud v USA. Jejich první zápas v roce 2018 skončil remízou, loni v únoru Fury zvítězil technickým k.o. Fury v sobotu potvrdil ústní dohodu podpisem smlouvy a duel se uskuteční 24. července v Las Vegas. Dějištěm by měl být stadion místního týmu amerického fotbalu Raiders.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.