Hlavní obsah

Procházka dostal v UFC pořádné sousto. Navíc hlavní zápas!

Praha

Chtěl zápas ještě do konce roku, tohle přání nedopadlo, ale čekání se vyplatilo. Zápasník MMA Jiří Procházka bude mít svůj druhý zápas v UFC 27. února příštího roku. A bude to hlavní bitva celé karty s Dominickem Reyesem, který v září prohrál titulový zápas v polotěžké váze s Janem Blachowiczem.

Foto: repro: video

Jiří Procházka se raduje po výhře v UFC. Zažije stejné pocity i po druhé bitvě?

Článek

"Soupeř je hodně dobrý, je to v podstatě jednička váhy, když pominu držitele titulu Blachowicze. Teď má sice dvě porážky v řadě, ale tohle nic neznamená. V prvním zápase prohrál kontroverzně a těsně na body s Jonesem. Ve druhém zápase prohrál s Blachowiczem, který byl velmi dobře připravený. Nevím, jestli Reyesovi zápas nesedl, ale rozhodně dvě prohry v řadě nemají žádnou vypovídající hodnotu a na zápas s Jiřím se může Reyes psychicky cítit daleko lépe a bude třeba ještě lépe připravený než na zápas s Blachowiczem. Zápas může vypadat úplně jinak," okomentoval novinku Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov.

Před titulovou bitvou v září mezi Blachowiczem a Reyesem Karaivanov řekl: „Ukáže se, jak je na tom špička polotěžké váhy, kam se tito dva zápasníci posunuli. Jestli jsou o dost dál, jestli půjde o souboj rovnocenných soupeřů. Pro nás je hlavní zjistit, jak je na tom absolutní špička."

Foto: Facebook: Dominick "The Devastator" Reyes

Dominick Reyes.

Teď je jasné, že měření se dočká také Procházka. Třicetiletý Američan sice poslední dvě bitvy prohrál, ale vždy šel o titul. Porazili ho Blachowicz a zápasící hvězda Jon Jones. Předtím dvanáctkrát neprohrál.

„Jak je takhle daný cíl, hned se líp vstává. Po době čekání a nejistot po prvním zápase v UFC je teď jasně daná meta, na kterou se můžeme zaměřit. Reyes je velký bojovník a je pro nás čest se s ním utkat a pokračovat v naší cestě. Perfektní práce Karáče (Martin Karaivanov) za jednání s matchmakery Jiří bude připraven! Vítězství!,“ je nadšený z duelu trenér Jaroslav Hovězák.

Střepy pro štěstí. Jiří Procházka pojal přípitek po návratu z vítězného debutu v UFC svérázněVideo: Sport.cz

Procházka má v UFC za sebou jeden souboj, v něm nadchl fanoušky. V první minutě druhého kola sestřelil Volkana Oezdemira. Nyní je bojovník z brněnského Jetsaam gymu pátý v žebříčku polotěžké váhy, Američan je druhý.

„Chci předávat jen svůj čin v kleci. To chci, aby lidi viděli, kašlu na kecy o slávě," řekl osmadvacetiletý Procházka po premiéře v UFC.

Debut mu vyšel a on zaujal. Teď je tu další krok. „My se připravíme, pro nás to je obrovská výzva a možnost dalšího skoku v žebříčku a cesta za vysněným titulem," dodává Karaivanov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články