Hlavní obsah

Profesionální boxer Ducár v Londýně prohrál s Billamem Smithem

Londýn

Český boxer Vasil Ducár prohrál v Londýně s domácím Chrisem Billamem Smithem 0:3 na body a ve 14. duelu v profesionálním ringu si připsal čtvrtou porážku. Jedenatřicetiletý rodák ze Znojma byl v boji o Kontinentální titul organizace WBA v křížové váhové kategorii dvakrát počítán a po závěrečném desátém kole nebylo o jeho nezdaru i přes solidní výkon pochyb.

Foto: Martin Kabát

Vasil Ducár na archivním snímku.

Článek

Ducár začal aktivně a snažil se favorizovaného soupeře, který byl ve světovém žebříčku webu boxrec.com o dvanáct míst před ním, hned v prvním kole zatlačit do defenzivy. Billam Smith ale srovnal krok a třináct sekund před koncem čtvrtého kola byl český boxer poprvé počítán. Podruhé se mu to stalo na začátku šestého kola, které Ducár celé strávil pod tlakem třicetiletého Angličana.

V osmém a desátém kole ještě Ducár při vědomí, že na body nevyhraje, zkoušel útočit, domácí boxer ale zápas zkušeně dovedl do vítězného konce.

Ducár mezi profesionály prohrál počtvrté, vždy na půdě soupeře. Po překvapivé výhře v září 2018, kdy v Lille získal světový titul menší organizace WBF, třikrát neuspěl na body. V červnu 2019 v Johannesburgu neúspěšně bojoval s Jihoafričanem Kevinem Lerenou o pás světového šampiona organizace IBO. V listopadu pak v Paříži neuspěl v boji o frankofonní titul organizace WBC v křížové váze s Francouzem Hervem Lofidim a loni v březnu v Kazani nestačil na Rusa Alexeje Jegorova.

Reklama

Související témata: