Hlavní obsah

Reklamu na MMA předvedly muší váhy v UFC. Zápas roku dvou válečníků?

Praha

Muší váha byla v UFC před rokem na pokraji vyřazení. Pokud byly pochybnosti o atraktivitě, víkendová bitva obrátila všechny nepřející názory na hlavu. Deiveson Figueiredo a Brandon Moreno předvedli intenzivních pětadvacet minut muší války, která se zařadí k nejatraktivnějším duelům v roce 2020. Byla tak vyrovnaná, že zápas skončil remízou, přesto Brazilec Figueiredo udržel mistrovský pás.

Foto: UFC

Deiveson Figueiredo (vpravo) a Brandon Moreno během zápasu na UFC 256.

Článek

Mexičan byl blízko k historickému triumfu, žádný mexický bojovník ještě nedržel mistrovský opasek. Neprohrál, ale také nevyhrál a UFC viděla teprve čtvrtý nerozhodný výsledek.

„Potřebujeme odvetu. Pro sebe, pro něho, pro fanoušky, pro všechny. Samozřejmě pro sport," řekl si hned o další duel Moreno, který mnohé svým výkonem a železnou bradou překvapil.

Sice neodlétal domů jako vítěz, ale předvedl zápas, kterým si získal tisíce fanoušků. „Cítím se zvláštně, protože jsem chtěl titul. Zároveň se cítím šťastný, protože všichni říkali, že to byl úžasný fight. Jsem šťastný, jsem zdravý, můžu jet za rodinou, slavit Vánoce, budu se svými třemi dětmi, se svou ženou, to je pro mě teď nejdůležitější," řekl sedmadvacetiletý Mexičan.

Prezident UFC Dana White označil tento duel za nejlepší zápas v historii muší váhy a hned řekl, že tahle bitva si žádá odvetu. „Pro všechny to bude další zábavný zápas, na který se můžeme těšit v roce 2021," řekl.

Souboje v muší váze většinou nabízí atraktivní podívanou, která je plná pohybu, výměn a dynamiky. O víkendu v Las Vegas na UFC 256 Figueiredo a Moreno předvedli tohle vše měrou vrchovatou. Pokud bychom hledali jedno slovo, které pětadvacet minut vystihne, byla by to divokost.

„Jestli ho chtějí přede mě postavit v dalším zápase, jsem tomu otevřený," řekl Figueiredo, který se vrátil obhajovat titul po třech týdnech.

Brazilec vyhrál 21. listopadu, titul obhájil po 117 sekundách nad Alexem Perezem. Po necelém měsíci šel do klece opět. V Las Vegas ho čekal první vyzyvatel žebříčku Moreno. A byla to šichta, kterou tak těžkou nečekal. „Dokázal jsem dobře bojovat. Zápasil jsem všech pět kol a myslím, že to byl dobrý výkon," loučil se s Las Vegas.

„Myslím, že další zápas bude velmi odlišný, protože jsem cítil jeho sílu. Vím, že jsem techničtější než on, ale zároveň si ho vážím, protože je skutečným šampionem. Chci odvetu, vím, že on chce odvetu, protože je to válečník jako já, takže si to můžeme dát znovu. Teď jsem na sebe pyšný," dodal spokojený Moreno.

Reklama

Související témata: