Hlavní obsah

Ručník v ringu a pyramida K1 poznala krále

Praha

Vedro bylo fanouškům, hic byl i v kleci. Pražské Žluté lázně hostily tradiční open air kickboxerského festivalu Yangames Fight Night. I v úmorném horku, kdy padaly teplotní rekordy ke 40 stupním Celsia, si fanoušci K1 našli cestu a užili si pod širým nebem špičku české i evropské scény. Osmičkovou pyramidu obhájil loňský vítěz David Vinš, který ve finále porazil Daniela Škvora. Titul profesionálního šampiona Evropy dokázal obájit i brněnský rodák Tomáš Hron, když ve 4. kole knockoutoval francouzského šampiona, který musel být odvezen do nemocnice.

Foto: Lenka Bartáková/Czechfighters.cz

Vítěz pyramidy ve Žlutých lázní se stal David Vinš.

Článek

Fanoušci si přišli na své, když se pyramidou domácí Daniel Škvor a David Vinš postupně probojovávali těžkými zápasy až do společného finále, ve kterém nakonec v 1. kole přiletěl do ringu ručník z rohu Daniela Škvora.

Těžký zápas čekal také Hrona, který měl mít zápas původně s Romanem Krykliou, jeho ale pro zranění nakonec musel nahradit francouzský šampion a mistr světa Coulibaly Abderahmane. Velmi vyrovnaný duel podstatně změnil průběh ve čtvrtém kole, kdy Čech poslal tvrdým highkickem soupeře nekompromisně k zemi. Rovnou z ringu ho odvezla sanitka do nemocnice s otřesem mozku.

Foto: Lenka Bartáková/Czechfighters.cz

Vítěz pyramidy ve Žlutých lázní se stal David Vinš, který porazil Daniela Škvora.

"Mrzí mě, že skončil v nemocnici, to si pak tu výhru ani moc neužijete. Snad si pivko spolu dáme příště. Přeji mu brzké zotavení," nechal se slyšet Hron.

Coulibaly zůstal v nemocnici přes noc na pozorování a v pátek odletěl do Francie podle původního plánu.

Na turnaji se také představili talentovaní Melvin Mané s Radovanem Vilhelmem a v profesionálním boxerském debutu Karel Adam a George Pandeyan. Domácí publikum nakonec nezklamala ani nestárnoucí legenda K1 Petr Vondráček, ten porazil Romana Volkova z Ruska.

Reklama