Hlavní obsah

Rychlovka, kontroverzní ukončení a jedna demolice. Když se píšou příběhy v kleci

Tři příběhy, tři nejviditelnější zápasy. Také tyto bitvy byly jako poslední na kartě UFC 249. Více než stodesetikilový Francis Ngannou vyhrál za 20 sekund. Prásk a bylo vymalováno. Henry Cejudo a Dominik Cruz. Konec s hořkou příchutí, do hry se vložil rozhodčí. Ukončil titulovou řež předčasně? Vrcholem se stal v Jacksonvillu na Floridě boj o prozatímní pás v lehké váze. Justin Gaethje rozebral Tonyho Fergusona. Tyto duely pomalu odeznívají, za pár hodin tu je další galavečer UFC. Už 14. května.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Tony Ferguson narazil, do parády si ho vzal Justin Gaethje.

Článek
Fotogalerie

Ngannou byl v posledních čtyřech bitvách dominantní. Jeho poslední rychlou jízdu odnesl Jairzinho Rozenstruik. Čtyři minulé boje vyhrál stylem kata – 0:45, 0:26, 1:11 a 0:20 sekundy. Časy, ve kterých své protivníky ukončil. Dvakrát k.o. a dvakrát t.k.o.

„Věděl jsem, že má velký potenciál, řekl si o mě, ale nevěděl, co ho čeká," pravil s klidným hlasem Francouz s přezdívkou Predátor, který si připsal své nejrychlejší k.o. v kariéře. Třiatřicetiletý bojovník, který má francouzské občanství, si připsal první zápas v MMA na konci roku 2013. Od té doby dosáhl na patnáct výher a tři porážky. Všechny úspěchy slavil před limitem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

ARE YOU KIDDING?! @FrancisNgannou 🤯🤯

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Kvě 9, 2020 v 8:37 PDT

O titul v bantamové váze šel Henry Cejudo a Dominik Cruz. A byl to kontroverzní konec. Rozhodčí ukončil duel dvě sekundy před závěrem druhého kola, tak vypovídají oficiální statistiky na ufc.com.

Cruz inkasoval koleno, dostával rány na zemi, ale stále byl při vědomí a zvedal se, přesto rozhodčí duel stopnul, což poražený nechápal. Také při vyhlášení odmítl, aby ho sudí držel za ruku. Po pár hodinách obvinil rozhodčího Keitha Petersona, že byl cítit po alkoholu a cigaretách.

A šampion Cejudo? Oznámil konec kariéry. Otázkou je, zda lze tomuto vyjádření věřit a nejde jen o výzvu o navýšení finanční odměny za zápas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

MESSAGE SENT! @Henry_Cejudo DEFENDS AND STOPS DOMINICK CRUZ! 🏆 #UFC249

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Kvě 9, 2020 v 9:17 PDT

Jako poslední šel na řadu Tony Ferguson, kterého si vzal do parády Justin Gaethje. Ten během necelých pěti kol vyslal 197 ran, z toho bylo 143 bomb, které trefily cíl, žádné přátelské pozdravení, testování. Ne, rána za ranou, přesně, tvrdě.

Gaethje porazil nerozbitného muže na UFC 249. Rozdal 100 ran na hlavu, 13 na tělo a 30 na nohy. Když už Ferguson nemohl, sotva stál na nohou, rozhodčí Herb Dean zasáhl a v pátém kole po 3 minutách 39 sekundách výprask ukončil. Šestatřicetiletý Američan musel do nemocnice, ale už mu je lépe, už si na pokoji tancuje.

„Nemohu se dočkat, až zápas uvidím, byl jsem dnes večer fakt dobrý. Opravdu jsem věřil ve své schopnosti a ve své trenéry, byl to skvělý večer. Byla to velká výzva, jsem velmi šťastný, nemůžu se dočkat, až půjdu domů a uvidím svou rodinu," zářil jedenatřicetiletý Američan, který v oktagonu dvaadvacetkrát vyhrál a jen dvakrát prohrál.

Za pár hodin budou fanoušci řešit další bitvy. A opět na stejném místě, galavečer UFC je v plánu na 14. května. Hlavní duel obstará Anthony Smith a Glover Teixeira.

Reklama

Související témata: