Hlavní obsah

Šampion v problémech. Zalitý krví málem padl, zachránil ho až nešťastný konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáct provazů a mezi nimi řežby před stovkami přihlížejících diváků. Pražskou halou Královka znovu vládlo boxerské umění, které nabídlo bitvy i o to nejcennější. S rukami nahoře slavila například vycházející hvězda Lukáš Fajk, kterému se povedlo ukořistit mistrovský pás ve skvostném duelu proti Václavu Pejsarovi. Vstříc další obhajobě směřoval také elitní český boxer Vasil Ducár, jehož souboj s žebříčkově lépe postaveným Viktorem Trushem skončil smolně krvavým zraněním prvně jmenovaného a o vítězi se tedy nerozhodlo.

Vasil Ducár zalitý krví, rozhodčí titulový zápas s Trushem předčasně ukončilVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro třiatřicetiletého Ducára se přitom jednalo o jednu z mnoha obhajob pásu křížové váhy, ve které v České republice stále marně hledá konkurenci. Mezi šestnácti provazy tentokráte přivítal ukrajinského boxera žijícího v Česku Viktora Trushe, který dokonce hájil pozici domácí jedničky, neboť na tom byl před samotným duelem žebříčkově o dvě místa lépe (53. místo).

A bylo znát, že se Ducárovi v bouřící atmosféře postavil skutečně rovnocenný parťák, se kterým to vypadalo na pořádně dlouhou štreku. Fantastická řežba, při které byl šampion dokonce dvakrát počítán (soupeř jednou), ale nakonec skončila předčasně. Ducárovi se po nešťastném soupeřově úderu hlavou udělala u obočí tržná rána, ze které se doslova spustil červený liják, který z boxera udělal krvavého válečníka. A jelikož v průběhu čtvrtého kola nepomohlo ani ošetření, byl duel předčasně ukončen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Výsledek? Duel byl oficiálně vyhodnocen jako remíza, držitelem interkontinentálního pásu šampiona organizace WBC v křížové váze tak i nadále zůstal znojemský rodák, který si v zápase prošel řadou těžkých situací...

„Jsem naštvanej a zklamanej. Nejsem vůbec spokojený. První kolo jsem si říkal, že je to pohoda a mám vše pod kontrolou. Ve druhém kole přišlo to, čeho jsem se bál. Soupeře jsme studovali a věděli jsme, že chodí hlavou dopředu. Už v prvním kole mě tak trefil jednou nebo dvakrát, to samé i ve druhém kole. Přišel střet hlavami a otevřel mě u oka. Začalo to hodně téct a já jsem kvůli tomu neviděl. Pak přišlo takové smolné počítání, u kterého ani nevím, jak se to stalo. Začal jsem se do toho dostávat, ale asi to oko bylo na to, aby se to ukončilo. Remíza a budeme se muset potkat ještě jednou," prohlásil zkrvavený Ducár.

Pořádné bomby se rozdávaly i v dalším titulovém duelu, v kategorii do 102 kilogramů si to proti sobě rozdali domácí borci Lukáš Fajk a Václav Pejsar. A střet vycházející hvězdy s velezkušeným bijcem rozhodně snesl nejpřísnější měřítka, což po zápase ocenila i domácí boxerská legenda Ondřej "Spejbl" Hutník.

Tohle v kariéře ještě nezažil. Poprvé ho v zápase počítali, přesto Lukáš Fajk porazil Václava Pejsara na bodyVideo: Sport.cz

V ringu to totiž létalo snad každou vteřinu. Zejména Fajk od úvodu vsadil na zběsilé tempo, u kterého by si člověk horko těžko dokázal představit, že zvládne podat kompletních deset kol. Pejsar naopak většinu času strávil v krytu, ze kterého však hrozil nenápadnými ranami, přičemž jedna z nich dostala jeho rivala ve třetím kole do počítání. „Všechna čest soupeři. Poprvé v kariéře jsem byl počítanej, byl jsem fakt nahulenej," přiznal Fajk po zápase.

Sedmadvacetiletý rohovník ani chvíli nepolevoval. Do soupeře neustále šlapal a svými pověstnými bombami bavil početný divácký fanklub, který mu z hlediště dodával potřebnou energii. „Fajk bomby, Fajk bomby!" znělo z ochozů pražské sportovní haly Královka, ve které se našlo i několik desítek příznivců plzeňského rivala, jenž v roli velkého outsidera předvedl fantastický výkon.

Pavel Polakovič zůstává neporažen. Recept na něj nenašel ani Ghaňan Ansah a skončil po 4. koleVideo: Sport.cz

Na výhru to z pohledu Pejsara ale nestačilo. Po desátém, tedy závěrečném gongu, se slavilo především v soupeřově rohu, kde Fajk žil v jistotě, že se mu během několika týdnů povede získat další cenný titul. A skutečně se povedlo! Za vítěze ho označili všichni tři sudí (97:94, 96:94 a 97:93), což po nedávno získaném prestižním titulu IBO znamená další triumf. Z Fajka je tentokráte mistr České republiky ve váhové kategorii Bridgerweight.

Nálepku Pana neporaženého může i nadále hýčkat olomoucký boxer Pavel Polakovič, který si připsal své jedenácté vítězství díky drtivé výhře nad ghanským rivalem Michaelem Ansahem. Tentokráte triumf slavil po čtyřech kolech.

Reklama

Související témata: