Hlavní obsah

Senzace. Legendární Tyson se vrací do ringu. Zápas snů, žasnou představitelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senzační návrat legendárního boxera Mika Tysona je tady. Velezkušený americký rohovník se téměř po čtyřleté odmlce od exhibičního souboje s Royem Jonesem Jr. v roce 2020 vrací mezi šestnáct provazů, kde se 20. července utká s populárním influencerem a rovněž boxerem Jakem Paulem. K souboji dojde na fotbalovém stadionu v Texasu a očekává se jeden z nejsledovanějších zápasů boxerské historie.

Foto: Profimedia.cz

Legendární boxer Mike Tyson se po téměř čtyřech letech vrátí do ringu.

Článek

Zpráva o souboji mezi Tysonem a Jakem Paulem prosvištěla internetem neuvěřitelnou rychlostí, informace vesele do éteru pouštějí také představitelé celosvětové vysílací stanice ESPN. K řežbě legendárního 57letého boxera Tysona s vycházející sportovní hvězdou Jakem Paulem dojde na fotbalovém stadionu AT&T v Texasu, který disponuje kapacitou 80 tisíc fanoušků a slouží především pro zápasy NFL. Zatím není jasno, zda se bude jednat o profesionální zápas nebo exhibici.

„Jake Paul vs. Mike Tyson je zápas snů, který se za život naskytne jen jedinkrát a předpokládám, že se bude jednat o nejsledovanější událost v moderní boxerské historii,“ uvádí v prohlášení Nakisa Bidarian, Paulův manažer. Vysílací práva k tomuto zápasu získala populární platforma Netflix, která smlouvu s MVP (Most Valuable Promotions) uzavřela 1. listopadu loňského roku.

27letý Paul se mezi šestnácti provazy představil dohromady desetkrát (bilance 9-1), prohrál pouze v jediném případě, a sice proti Tommymu Furymu. Na jeho rukavicích ovšem skončili bojovníci UFC Nate Diaz, Tyron Woodley, Anderson Silva či Ben Askren. Šestkrát duel ukončil před limitem. Nyní nastoupí proti legendě.

„Postavím se Tysonovi, abych zjistil, jestli mám na to, abych porazil jednoho z nejznámějších boxerů a největších ikon. Během pouhých dvou a půl roku od založení MVP se chystáme vytvořit největší zápas v historii na největším stadionu pro zápasy NFL v USA,“ srší nadšením Paul. „Můj cíl je stát se mistrem světa a teď mám šanci ukázat se proti největšímu šampionovi v těžké váze, nejhoršímu muži na planetě a nejnebezpečnějšímu boxerovi všech dob. Tohle bude obrovské.“

Tyson se naopak do ringu vrátí poprvé od roku 2020, kdy svedl boxerskou exhibici proti krajanovi Royi Jonesovi Jr., jejichž střet skončil nerozhodně. „Těším se, až na stadionu v Arlingtonu v Texasu vstoupím do ringu s Jakem Paulem, který se za poslední léta jako boxer výrazně zvedl. Bude zábavné sledovat, co dokáže vůle a ambice „dítěte“ proti zkušenostem a schopnostem, které mám já,“ usmívá se 57letý Tyson, historicky nejmladší šampion těžké váhy organizací WBA, WBC a IBF najednou.

V souvislosti s návratem legendárního Tysona se o soupeři spekulovalo už několik týdnů, Paulovo jméno mezi žhavými kandidáty ale nefigurovalo. Definitivně ze hry je tak souboj s Rusem Fjodorem Jemeljaněnkem, o němž se horlivě šuškalo, a také s téměř padesátiletým bývalým MMA bojovníkem Markem Huntem.

Reklama

Související témata: