Hlavní obsah

Šílený hazard, hvězda kontroverzní soutěže si odnesla děsivé zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z největších hvězd organizace Power Slap, Austin Turpin ukázal hrůzné následky titulové bitvy. Ty si odnesl z pátého galavečeru, pořádaného v Las Vegas 25. října. Tzv. fackovaná se v posledních letech těší významnému nárůstu popularity, najde se ale i řada odborníků, kteří jsou zásadně proti. Zranění, která si Bata odnesl ze zápasu, jsou vodou na jejich mlýny.

Foto: Profimedia.cz

Austin Turpin, jedna z hvězd organizace Power slap

Článek

V souboji o titul polotěžké váhy organizace Power Slap, jenž patří šéfovi UFC Danovi Whitovi, se Turpin postavil proti šampionovi Ronu Batovi. Zápas, který trval pět kol se nepodařilo ani jednomu ze zápasníků ukončit na KO, a tak o výsledku museli rozhodnout bodoví rozhodčí. Ti po skóre 48-47, 48-47, 48-47 rozhodli ve prospěch Wolverina, jak se Batovi přezdívá, a přisoudili tak titul obhájci.

Zápasy fackované velmi často končí tvrdým KO, když ale ani jeden ze soupeřů neodpadne, oba inkasují po pěti extrémně tvrdých ranách. O tom, jak silné údery jsou, svědčí příspěvek, který Turpin přidal pár dní po zápase, kde část jeho obličeje, na kterou rány inkasoval je oteklá k nerozeznání.

Fackovaná má mezi odborníky na bojové sporty více kritiků, než zastánců, mezi jednoho z nich patří i promotér Oktagonu Ondřej Novotný. „Já a OKTAGON MMA jsme absolutně proti téhle demenci a byl bych rád, aby to někdo zastavil, než se i u nás stane to, co je nevyhnutelné. Tedy nejen těžká zranění, ale i to nejhorší,“ napsal nedávno na sociální síti X. Odborníkům především vadí, že se fighteři nemůžou bránit. „Je to všechno, co přesně nechceš, aby se dělo a aby s tím bojové sporty kdokoliv spojoval. Držet nastavenou hlavu proti ráně je absolutní demence a ne sport,“ pokračoval Novotný.

I přes spoustu kritiky organizace Power Slap rozkvétá a těší se čím dál větší popularitě. Její šéf White má pro všechny kritiky jednoznačnou odpověď. „Ve Slapu se dávají tři až pět facek za turnaj. Bojovníci v boxu dostanou 300-400 úderů za zápas. A  hádejte co: víte, jaká je moje odpověď? Když se vám to ku*va nelíbí, tak se na to nedívejte! Nikdo po vás nechce, abyste se na to dívali,“ vzkázal všem svým odpůrcům.

Jste fanouškem fackované?
Ano
3,2 %
Ne
96,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1364 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.