Hlavní obsah

Slovensko může slavit, má druhého zástupce v UFC

David SuchýSport.cz

Slovensko se dočkalo svého historicky druhého zástupce v nejprestižnější bojové organizaci UFC. V populární show Dana White´s Contender Series se totiž představil těžkotonážník Martin Buday, kterému se v roli favorita povedlo porazit Lorenza Hooda, což mu vyneslo vysněný kontrakt. Slovensko se tak dočkalo stejného počtu zástupců, jako má nyní Česká republika.

Foto: OKTAGON MMA

Martin Buday se stal na turnaji OKTAGON 25 novým šampionem těžké váhy.

Článek

Zápas mezi Budayem a Hoodem byl v plánu jako čtvrtý na kartě. Start byl divoký. Po několika desítkách vteřin inkasoval Hood úder do oka a sudí mu následně dal potřebný čas na vydýchání nepříjemného okamžiku. Opakovaný záběr ale prokázal, že se jednalo o čistou trefu. Následně se dostal do velkých problémů u pletiva slovenský bojovník, ale povedlo se mu z nepříjemné situace dostat. Inkasoval však pořádné granáty, které jím evidentně otřásly.

Buday se snažil oplácet stejně tvrdě, zasypal soka údery na spodek, platné byly i zásahy koleny na stehno. Američan pak v závěru prvního kola nedokázal ustát tlak slovenského zápasníka a u pletiva čelil tvrdému kolenu na hlavu. Následoval loket, který sice nebyl přesný, i tak šel Lorenzo Hood k zemi, což znamenalo konečnou.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený MMA | Boxing (@knockoutsforever)

Závěrečné rozhodování o rozdávání smluv do UFC se protáhlo. Martin Buday nakonec svým výkonem přesvědčil nejpovolanějšího muže - šéfa prestižní bojovnické organizace. Dana White mu totiž nabídl kontrakt v UFC, což pro Slovensko znamená historicky druhého zástupce. Jako první se do slavné organizace probojoval Ľudovít Klein.

Reklama

Související témata: