Hlavní obsah

Šok. Hvězdný boxer lítá v problémech, byl pozitivně testován na doping

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení. Šok. Každý si může vybrat po svém. V pořádných problémech totiž lítá talentovaný boxer Ryan García, který byl podle zahraničních serverů pozitivně testován na doping v souvislosti s nedávným 25. vítězstvím mezi profesionály. V těle kalifornského mladíka byly údajně nalezeny hned dvě zakázané látky, což může vyvrátit opravným vzorkem. Pokud i ten vyjde v jeho neprospěch, je zaděláno na ještě větší trable.

Foto: Profimedia.cz

Boxer Ryan García po posledním vítězství.

Článek

Nutno podotknout, že poslední dny či týdny před nedávným soubojem s favorizovaným Devinem Haneym byly v podání pětadvacetiletého rodáka z Kalifornie Garcíi doslova turbulentní. Alkohol, drogy a v neposlední řadě i nesplněný váhový limit do zápasu, kvůli čemuž soupeři musel zaplatit 1,5 milionu dolarů. Na všechny tyhle starosti se zapomenulo následným triumfem, který pro jednu z největších boxerských hvězd současnosti znamenal již pětadvacátý úspěch. Svět žasl, on sám o sobě nepochyboval.

Jak se ale zdá, nyní dost možná spadla klec. Podle dopisu Dobrovolné antidopingové asociace, který byl následně poslán dalším stranám a mimo jiné i světoznámé stanici ESPN, byl García pozitivně testován na látku ostarin zvyšující výkonnost. Vzorek měl mimo jiné obsahovat i látku 19-norandrosteron, což zatím nebylo až do další laboratorní analýzy potvrzeno. Talentovaný mladík přitom neměl testy projít hned ve dvou případech, a sice den před zápasem a i v den jeho konání.

Garcíovi nyní tiká čas. Aktuálně má deset dnů na to, aby požádal o testování B-vzorku, který si bude hradit ze svého. On sám si stojí za nevinou a ohradil se na sociálních sítích. „Je to hovadina. Všichni moc dobře vědí, že nepodvádím. Co na to mám říct? Proč s tím nepřišli dřív? Proč to vylezlo až teď, když mě testovali už před zápasem a věděli to?“ trvá si na svém. „Jen se na mě snaží útočit, ale určitě mě tím nezničí. Já přitom ani nevím, kde bych steroidy sehnal. Téměř neberu ani žádné doplňky stravy. Jsou to kraviny.“

García dále narážel na sérii komentářů na sociálních sítích, přičemž v jednom příspěvku naznačil, že zpráva o pozitivních testech vyšla jako útok na něj, protože byl zachycen na snímku s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem. „Hm, viděl jsem se s Trumpem a teď jsem pozitivně testován na doping. Přímý útok. Šílenost. Ale nebojte, už jsem zjistil, kdo komu zaplatil za vytvoření této lži,“ rozepsal se.

Tým kolem hvězdného boxera aktuálně spolupracuje s boxerskou společností Golden Boy Promotions, aby bylo patrné, jak k nálezu došlo. „Ryan vydal několik prohlášení, v nichž popřel, že by vědomě užíval jakékoli zakázané látky – a my mu věříme,“ uvedla společnost Golden Boy ve svém prohlášení. Podle Garcíi by stopy zakázaných látek v těle mohla vyvolat ashwagandha, kterou měl podle svých slov užít.

Americký boxer plnil v posledních měsících titulky médií pro své dovádění mimo ring. Než porazil zmíněného Haneye, rozvedl se s matkou svého novorozeného syna a poté požádal o ruku australskou hvězdu filmů pro dospělé Savannah Bondovou. Od svého vítězství je však García obklopen jinými ženami. Údajně byl zachycen ruku v ruce s hvězdou sociální sítě TikTok Grace Boorovou. Bylo tomu tak krátce poté, co byl viděn, jak se sbližuje s influencerkou Alexou Dellanosovou, dcerou americké televizní moderátorky a novinářky Myrky Dellanosové.

Suma sumárum, García si ve svém životě pořádně zahrává. Pokud ho nevysvobodí ani další testovací kolo, dost možná na nějakou dobu s boxem skončil.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.