Hlavní obsah

Stihl porod a může v Anglii zápasit o titul. Bude stačit na borce, který trénuje s Joshuou?

Povedlo se. Vasil Ducár se v Sheffieldu chystá na titulovou bitvu. V Česku stihl narození druhé dcery, a tak mohl v klidu odletět do Anglie. Minulý týden se bál, že se porod, u kterého chtěl být, opozdí a zvažoval, jestli by v takovém případě k zápasu vůbec odcestoval. Nejlepší český boxer bude šestého srpna bojovat o titul organizace IBF v křížové váze.

Vasil Ducár se chystá na titulovou bitvu. Poradí si s neporaženým borcem, který trénuje s Joshuou? Video: Sport.cz

 
Článek

Ducár změří síly s anglickým boxerem Jordanem Thompsonem a věří, že tentokrát to vyjde. Předchozí čtyři titulové zápasy totiž prohrál. Naposledy nestačil na konci března v utkání o interkontinentální titul WBA na Američana Mika Pereze. Nadcházející soupeř by měl rodákovi ze Znojma sednou líp.

„Ti soupeři, co jsem měl předtím, to byla fakt světová top třída. Thompson by neměl být tak zkušený a neměl by mít takovou kvalitu. Ale já už nechci dělat rozbory a prognózy. Jak stárnu a mám rodinu, tak to přehodnocuju. Jdu si to tam užít. Zápasím pro radost, protože mě to baví a chci udělat dobrý zápas. Kdyby přišlo vítězství, byla by to třešnička na dortu. Nechám tam všechno, ale už se nebudu hroutit, kdyby to nevyšlo," říká dvaatřicetiletý český boxer.

Ducára, která má na kontě 11 výher a 5 porážek, čeká v Sheffieldu protivník s bilancí 13-0. Thompson navíc patří do elitní promotérské organizace Matchroom Boxing a trénuje tak například s hvězdným Anthonym Joshuou.

„Má bilanci 13-0, ale nemá žádné amatérské zápasy. Nemá takovou zápasovou zkušenost. Ale zase mu to vynahrazuje jeho stáj, může tam trénovat s těmi nejlepšími. Má perfektní přípravu, takže uvidíme, jak to bude v ringu," dodává český bojovník.

Jordan Thompson teď fanouškům přes sociální sítě vzkázal. „Ducár je tvrďák, má kuráž a je odhodlaný bojovat. V sobotu večer budete, jako vždy, svědky násilného umění!"

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vasil Ducar (@vasilducar)

Vasil Ducár půjde do sobotního zápasu v Sheffieldu s obrovskou motivací. Vítězství by chtěl věnovat novorozené dceři.

Reklama

Související témata: