Hlavní obsah

Strašlivá rána! Wilder ozdobil comeback drtivým k.o.

Přes rok neabsolvoval v ringu žádný oficiální zápas, famózním comebackem však naznačil, že se s ním musí stále počítat. Bývalý americký světový šampion v těžké váze boxerské organizace WBC Deontay Wilder ukončil sobotní zápas s Robertem Heleniusem v Brooklynu hned v 1. kole k.o.

Foto: Profimedia.cz

Americký boxer Deontay Wilder sráží na podlahu ringu Roberta Heleniuse.

Článek

Během tří let svedl Wilder tři památné boxerské souboje s Tysonem Furym, ani jednou ale nevyhrál a odevzdal Britovi pás šampiona WBC. Šestatřicetiletý borec ale o víkendu znovu přesvědčil o tom, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. O dva roky starší Fin Helenius po drtivé ráně pravačkou padl na podlahu ringu a rozhodčí Michael Griffin ho po 2:57 minutách boje odpočítal.

Rodák z Tuscaloosy v Alabamě si tak připsal 43. vítězství v 46. duelu profesionální kariéry, z toho 42 z nich dosáhl před vypršením časového limitu. Prohrál pouze s Furym.

V roce 2018 skončil jejich první vzájemný souboj bez vítěze, o dva roky později už ale získal 34letý Brit titul WBC po vítězství na t.k.o. A v říjnu loňského roku se Fury radoval znovu v epickém souboji v Las Vegas, kde amerického soka v 11. kole knokautoval.

Porážka byla tehdy natolik zničující, že si Wilder pohrával s myšlenkou, že boxerské rukavice nadobro odloží. Nyní se ale působivě vrátil a může doufat i v další boj o titul mistra světa.

Reklama

Související témata: