Hlavní obsah

Svět poznal největší šampionku MMA. Soupeřku sestřelila za 51 sekund!

Praha

Galavečery MMA zpravidla táhnou na jeden hlavní zápas, tady vábily fanoušky hned dva. UFC 232 v Los Angeles postupně gradovalo, až přišlo na dva nejsledovanější duely. Oba skončily před limitem. V ženské bitvě nestačila Cris Cyborgová na Amandu Nunesovou. Dominance a agresivita poslaly k zemi ženu, která během pár sekund poznala nepoznané. Kontroverzní, ale maxi talent bojových umění, Jon Jones zasypal ranami Alexandra Gustafssona na zemi a zápas ukončil rozhodčí.

Foto: Kyusung Gong, ČTK/AP

Zápasnice Amanda Nunuesová (vlevo) a Cris Cyborgová v souboji o titul v pérové váze MMA na akci UFC 232.

Článek

Když Brazilka Cyborgová prohrála svůj první zápas kariéry, psal se rok 2005. Od té doby 20 výher v řadě! Až Nunesová ji šokovala. A nejen ji. Za 51 sekund bylo hotovo. Nekompromisní nástup, tvrdé a přesné údery, které vždy trefily.

„Nic by mě dnes nezastavilo. Jak jsem dala pár úderů, řekla jsem si, jdu si pro ni," byla šťastná Brazilka, která se stala v MMA největší ženskou legendou. Porazila postupně zářivé hvězdy a nyní předvedla výkon, který ji vynesl do oblak. „Ona je ta největší. Jak tohle chcete popřít," přiznal prezident UFC Dana White.

„Dneska jsem neměla svůj den, samozřejmě nejsem šťastná, mám zlomené srdce, ale nebrečela jsem a nebudu. Udělala jsem vše, co jsem mohla," přiznala smutná Cyborgová.

Ona nebrečela, vítězka ano, v kleci jí tekly po tváři slzy štěstí. „Jsem šampionka," tryskala z Nunesové radost a energie. Právě měla na svých ramenou dva mistrovské pásy. Ona jako šampionka dvou váhových kategorií (bantamové a nyní i pérové). Ona porazila fenomenální a výjimečnou soupeřku. Navíc stylem, který se zapsal do dějin MMA.

Kvůli vítězi posledního duelu byl turnaj necelý týden před konáním přesunut z Las Vegas do Los Angeles. A to kvůli dopingovému škraloupu. V Jonesově těle měly zůstat zbytky zakázané látky z doby pozitivního testu 29. července 2017. Tehdy dostala ikona MMA zákaz startu na 15 měsíců.

Sportovní komise ve státu Nevada nepovolila start, v Kalifornii ano, takže proto stěhování UFC 232 o 400 kilometrů.

V prvních dvou kolech Jones nedominoval, naopak, nemohl se rozjet. Dobře kopal a Švéd jeho údery cítil, ale vše bylo otevřené. Jenže ve třetím kole Američan na několikátý pokus konečně uspěl se strhem na zem, kde si Gustafssona pomalu připravil. Pak udeřil. Rival ukázal záda a favorit tloukl, Švéd nereagoval a po pár úderech bylo rozhodnuto, rozhodčí zápas ukončil.

Reklama

Související témata: