Hlavní obsah

Thajská jízda skončila ve finále! Fighter se přesto do Česka vrátil s úsměvem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři týdny dřiny, přesto se během pátečního rána vrátil do České republiky s úsměvem. Fighter Tadeáš Růžička bojoval v reality show kickboxerské ligy Enfusion: Documentary, kde byla ve hře dokonce smlouva se slavnou organizací ONE Championship. K této metě nakonec zástupce pražského Spejbl Gymu nevystoupal, ve finále totiž padl s dagestánským soupeřem.

Foto: Enfusion

Tadeáš Růžička před prvním duelem v reality show kickboxerské lize Enfusion: Documentary.

Článek

Životní příležitost, která se neodmítá. Talentovaný český fighter Tadeáš Růžička se zúčastnil reality show Enfusion: Documentary v Thajsku, kde zápasníci měli možnost v pyramidě zabojovat o smlouvu v organizaci ONE Championship. Rodák z Prahy strávil v jihovýchodní Asii více než tři týdny, během pěti dnů navíc absolvoval tři těžké zápasy.

„V prvním zápase jsem porazil Thajce po extra roundu, i když jsem celý zápas dominoval. Do druhého zápasu se ke mně proboxoval Brazilec s netradičním a nepříjemným stylem. Samé otočky a zákeřnosti. Toho jsem ale také zničil a ve finále mě čekal Dagestánec," popisuje Růžička na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tadeáš Mawar Růžička (@tadyonee)

Finálová bitva proti Ibragimovovi se mu nepovedla podle představ. „Všechny zničil a šel si pro mě, mohl jsem ho porazit, ale trefil z otočeného guardu takový direkt, že jsem ho ani neviděl," vysvětluje jeden z největších talentů domácí scény, který si thajskou zkušenost přesto maximálně pochvaluje.

„Byl to šílený den od rána do večera. Poslouchat křičet Thajce a kopání do lap, žít s 10 lidmi, se kterými nejspíš budeš zápasit a nemít u sebe ani svého trenéra, se kterým celou přípravu podstupujete a zná vás jako nikdo jiný. V Thajsku jsem byl potřetí a vždycky je to fakt zážitek," dodal.

Stejné dobrodružství podstoupil také Slovák Milan Paleš. Ten v prvním duelu proti Němci Harnafimu sice jednoznačně dominoval, jenomže před branami semifinále ho do zápasu nepustilo zranění a s životní šancí se musel rozloučit.

Růžička během pátečního rána dorazil zpět do Prahy, kde bude v přípravě pokračovat. Jaké budou jeho další kroky, zatím není jasné. Rozhodně se ale nabízí další fight pod taktovkou organizace RFA. Do konce roku se dá očekávat i boxerský souboj pod stájí Patron Boxing.

Reklama

Související témata: