Hlavní obsah

Procházka budil ve Vegas pozornost! Znovu se potkal s Teixeirou, poté dorazil na šampionovu oslavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako ostatní hvězdy nemohl čerstvý šampion UFC v polotěžké váze Jiří Procházka chybět na nedělním galavečeru UFC 276, který se konal v Las Vegas. Hostěradický rodák přijal pozvání jako VIP host a nejednou ho kamery zabraly ve společnosti opravdové zápasnické elity. Procházka celou dobu budil pozornost, fanouškům rozdával autogramy a fotografie, po turnaji dokonce zamířil na soukromou party k šampionovi Israelu Adesanyovi.

Foto: UFC

Jiří Procházka nedávno získal titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Pozvání na jeden z nejzvučnějších turnajů se neodmítá. Jiří Procházka proto v pátek společně se svým manažerským týmem zamířili do Las Vegas, kde se konala velkolepá akce UFC 276. Pozvání přijaly také další hvězdy nejprestižnější bojové organizace. Fanoušci tak byli u vytržení, najednou kolem sebe měli kompletní várku idolů.

Před galavečerem, v rámci tradičního veletrhu UFC X, nemohla chybět autogramiáda, rozhovory nebo focení s příznivci. Procházka byl nezadržitelný a téměř na každém kroku na něj číhal natěšený fanoušek. Ti odvážnější si dokonce troufli na spontánní staredown s čerstvým šampionem polotěžké váhy. Budiž důkazem nespočet fotografií, které ještě teď kolují sociálními sítěmi.

Devětadvacetiletý rodák z Hostěradic měl možnost se s odstupem tří týdnů opět střetnout tváří v tvář Gloveru Teixeirovi, kterému v krvavě bitvě doslova na poslední chvíli vytrhl opasek z rukou. Oba nedávní soupeři stále udržují vzájemný respekt a symbolickým gestem si potřásli rukou. Chybět nemohlo ani pár větiček. Není přitom tajemstvím, že se spekuluje o odvetě, ke které se přiklání i šéf UFC Dana White.

„Uvidíme, ale ano, dává to smysl. Byl to neuvěřitelný souboj, během zápasu jsem šílel. Je naprosto nezbytné, abychom ten zápas zopakovali, ale jestli tomu tak bude, ukáže až budoucnost," vysvětlil šéf nejprestižnější bojové organizace.

Procházka narazil i na Jana Blachowicze, bývalého šampiona polotěžké divize, který se rozhodně netají přáním uskutečnit vzájemný souboj. Také polský tvrďák zveřejnil na sociálních sítích společnou fotografii s jasným vzkazem. „Pojďme na to! Největší zápas v historii Evropy. Pojďme vytvořit historii," zní na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Blachowicz (@janblachowicz)

Teď už ale ke galavečeru UFC 276. Procházka zaujal VIP místo v první řadě, kde měl hodně luxusní společnost. Seděli vedle něj ti nejlepší z nejlepších. Ostře sledovaný turnaj si totiž nenechali ujít ani šampioni svých divizí. Cestu do Vegas si například našli šampion muší váhy Deiveson Figueiredo, šampion těžké váhy Francis Ngannou, šampion veltrové váhy Kamaru Usman, šampion bantamové váhy Aljamain Sterling nebo další hvězdy Charles Oliveira, Michael Chandler, Justin Gaethje a mnozí další. Zkrátka zápasnická špička, jejíž přítomnost si žádná kamera nenechala ujít.

V T-Mobile Areně, kde se turnaj konal, bylo přesto několikrát rušno. Na sociálních sítích koluje video, na kterém se hodně nelibě překřikují Dustin Poirier a Michael Chandler, které od sebe oddělila až ochranka. Svědkem události byl také Procházka, který v tu dobu zrovna procházel kolem druhého jmenovaného a celému incidentu poté přihlížel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený T J Simpson (@timsimpson)

Galavečerem to ale rozhodně nekončilo. Procházka společně s manažerským týmem přijali pozvání od šampiona střední divize Israele Adesanyi, kterého rovněž zastupuje společnost Paradigm Sports, do jeho domu, kde probíhala soukromá oslava úspěšné obhajoby.

Během tripu do Vegas údajně proběhly i schůzky s vedením UFC, jejichž výsledek je tajemstvím.

Reklama

Související témata: