Hlavní obsah

Tragické obavy se naplnily. Boxer, který bojoval s duchy, zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět boxu zasáhla smutná zpráva. Jihoafrický boxer Simiso Buthelezi, který během zápasu o titul lehké váhy v organizaci WBF All Africa bojoval s neviditelným soupeřem, zemřel. Znepokojivé záběry, na kterých zcela dezorientovaně máchá rukama do prázdna, se šířily po internetu jako lavina. Úmrtí čtyřiadvacetiletého boxera však doprovází řada otázek.

Foto: screen @TimBoxeo

Dezorientovaný boxer začal najednou bojovat s neviditelným soupeřem.

Článek

Titulový zápas v lehké váze organizace WBF All Africa mezi Siphesihle Mntungwaou a Simisem Buthelezim poznamenal velice znepokojivý moment. Čtyřiadvacetiletý Buthelezi si šel jasně za vítězstvím, v 10. kole svému soupeři uštědřil tvrdou ránu, kterou ho málem shodil z ringu, jenže pak se stalo něco zvláštního.

Buthelezi byl najednou zcela dezorientovaný a začal boxovat s neviditelným soupeřem. Rozhodčí pohotově zareagoval, zápas ukončil a otřeseného bojovníka se snažil uklidnit. Ten se okamžitě dostal do péče lékařů a byl převezen do nemocnice, kde ho uvedli do umělého spánku. Z něj se však už neprobral.

„S velkým zármutkem musíme oznámit úmrtí pana Simiso Butheleziho, který zemřel v noci 7. června v nemocnici v Durbanu," stojí v prohlášení africké boxerské organizace. „V nemocnici bylo zjištěno, že utrpěl poranění mozku, které vedlo k vnitřnímu krvácení. V nemocnici byla panu Buthelezimu poskytnuta nejlepší možná péče, ale zranění podlehl," uvedla organizace.

Stále však není jasné, jak k smrtelnému poranění došlo. Během zápasu totiž Buthelezi neobdržel žádnou tvrdou ránu do hlavy, ani žádné jiné likvidační údery, naopak sám měl zápas pod kontrolou.

Butheleziho trenér Bheki Mngomezulu řekl, že ani v tréninku, ani v samotném zápase se nestalo nic nečekaného. „Vedl na body, než došlo k nešťastnému momentu," řekl s tím, že si neumí vysvětlit, co se stalo. „Před zápasem byl v dobrém rozpoložení," uvedl kouč.

Reklama

Související témata: