Hlavní obsah

Turecká judistka odmítla na ME podat po zápase ruku soupeřce z Izraele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecká judistka Tugce Bederová odmítla na mistrovství Evropy podat ruku izraelské soupeřce, která ji porazila v 1. kole váhové kategorie do 48 kg. Tamara Malcaová to zveřejnila v příběhu na instagramu. Podle Evropské unie juda (EJU) ale není podání ruky na rozdíl od úklony po zápase povinné, rozhodčí proto nijak nezasáhl a případ se nebude dál řešit.

Foto: Profimedia.cz

Turecká judistka Tugce Bederová

Článek

Na záběrech je patrné, jak třiadvacetiletá Malcaová po utkání přistoupila s napřaženou rukou k soupeřce. Bederová ji ale ignorovala, otočila se a opustila tatami.

„Nestalo se nic, co by zavdalo důvod k nějakým sankcím. Boj byl tvrdý, ale rozhodně férový,“ řekl agentuře DPA místopředseda EJU Otto Kneitinger. „O incidentu se dál nemluvilo ani s jedním týmem. K odmítnutí podání ruky nedochází v judu často, ale stává se,“ dodal.

Podle francouzských médiích přistoupili pořadatelé k přísnějším opatřením na ochranu izraelských sportovců startujících na šampionátu. K jejich zavedení se rozhodli poté, co Izrael zahájil v reakci na krvavý útok Hamásu bombardování v Pásmu Gazy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články