Hlavní obsah

UFC se vrací. Bez fanoušků a s manévry, kde svítí červená kontrolka

Praha

Dlouhý půst a teď trojitý nášup. Takový program naplánovala největší MMA organizace světa UFC. Menu o třech chodech během osmi dnů. Tři galavečery a zápasy bez fanoušků, kde svítí červená kontrolka. První zápasy proběhnou ze soboty na neděli. Pokaždé půjde o Jacksonville, nejlidnatější město v americkém státě Florida. Přiznivci bojových sportů a zápasníci se těší na adrenalin, který jim chyběl. Organizátoři prožívají zcela odlišný. Zdraví a bezpečnost na prvním místě. Důvod je jasný, nemoc covid-19, právě kvůli tomuto strašáku nastaly manévry.

Foto: UFC

Hlavním zápasem na UFC 249 bude souboj o prozatímního šampiona lehké váhy - Tony Ferguson vs. Justin Gaethje.

Článek

Plné kamiony vybavení zamířily ze skladů do hotelu a do haly, kde vše podstatné bude probíhat. Každý zápasník bude míst svoji místnost, připraveno je 26 saun pro dělání váhy, součástí jsou samozřejmě testovací soupravy na koronavirus. Dezinfekce, bezpečnost, opatrnost. Dvě slova vystihují připravovanou akci - zvláštní režim. Každý zápasník má člověka, který se o něj během týdne stará.

„V dnešním světě je to tak bezpečné, jak je to možné. Žijeme v novém normálu. Můžeme dělat akce, které jsou uzavřené, mají omezený počet lidí. Ti budou praktikovat sociální distanc," vyjádřil se pro ESPN Donald Muzzi, který je hlavním lékařem za floridskou státní komisi na Floridě při galavečeru UFC 249.

Prezident UFC Dana White řekl bojovníkům během několika videoschůzek, že nemusejí během pandemie bojovat, pokud nechtějí.

Tři galavečery UFC na Nova Sport 2
Neděle 10. 5. od 2:00 UFC 249: Ferguson vs. Gaethje
Čtvrtek 14. 5. od 3:00 UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira
Neděle 17. 5. od 3:00 UFC Fight Night: Overeem vs. Harris

Podle serveru mmafighting.com zápasníci prochází během týdenního pobytu rozsáhlou péčí. Testy na aktivní přítomnost viru, testy na protilátky, kontrola teploty, kromě toho jsou zápasníci kontrolování dietologem UFC, aby sledoval proces shazování váhy před zápasy. „Podle dřívějšího e-mailu zaslaného UFC týkajícího se bezpečnostních protokolů bude testování zahájeno po příjezdu bojovníků a bude prováděno denně," píše server.

Pokud vše proběhne bez potíží, dojde na očekávané. Galavečer nabídne dvanáct zápasů. Jako poslední a tedy hlavním tahákem bude souboj o prozatímního šampiona lehké váhy - Tony Ferguson vs. Justin Gaethje. Ti půjdou do oktagonu na závěr, před nimi se představí další velká jména.

Henry Cejudo vs. Dominick Cruz. V těžké váze se předvedou Francis Ngannou, který narazí na neporaženého Jairzinho Rozenstruika. Do klece půjdou za výhrou také Anthony Pettis a Donald Cerrone, který v lednu zápasil s Conorem McGregorem a prohrál za 40 vteřin.

Galvečer UFC 249 bude v neděli od druhé hodiny rano vysílat Nova Sport 2.

Reklama

Související témata: