Hlavní obsah

Velká premiéra! Asijský gigant poprvé v České republice

Slavná singapurská organizace ONE Championship zavítá do Prahy. Po pilotním projektu v ruském Jekatěrinburgu to bude první akce asijského kolosu na evropské půdě. Hlavním tahákem sobotního galavečera Road to ONE: Night of Warriors by měla být pyramida ve váze do pětadevadesáti kilogramů.

Foto: Czechfighters.cz

Tomáš Hron (vpravo) se představí v čtyřčlenné pyramidě do 95 kilogramů.

Článek

Jedná se o opravdu zajímavý projekt, do kterého ONE Championship zapojila také největší tuzemskou metropoli. V Asii se organizace těší velké popularitě, kde by se dala srovnávat s nejprestižnějším gigantem UFC. Zápasit se bude dle pravidel K1. Bojovat se však bude v kleci.

Hlavní pozornost bude upřena ke čtyřčlenné pyramidě do 95 kilogramů, kde bude bojovat česká legenda postoje – thajského boxu a kickboxu – Tomáš Hron. Vítěz pavouka postoupí do další osmičkové pyramidy, na jejímž konci čeká titulový pás ONE FC. Finálový turnaj by se měl konat v Singapuru v prosinci tohoto roku.

Diváci se mohou těšit ale i na další zajímavé tváře domácí scény. Představí se také talentovaný Václav Sivák, který má za sebou nepříliš úspěšnou pouť pyramidou OKTAGON Underground. Čtvrtfinálový duel sice ostravský bojovník zvládl, následně musel z turnaje vinou zranění ruky odstoupit. Přesto i v zápase se zkušeným Britem Baileym Sugdenem z organizace Glory ukázal, že se může měřit se světovou špičkou.

V sobotu se Sivák, který v profesionální kariéře ještě neprohrál, popasuje s rumunským bojovníkem. Marian-Florian Soare reprezentuje milánskou Magnus Fighting Academy a na svém kontě má devatenáct výher a čtyři porážky. Zápas proběhne ve váhové kategorii do 65,8 kilogramu.

Dalším domácím borcem, který se představí na turnaji, je Matěj Kozubovský. Čtyřiadvacetiletý bojovník patří k tomu nejlepšímu, co česká postojová scéna nabízí. Mladý, a přitom již velice zkušený fighter má před sebou duel s Kanaďanem žijícím v Srbsku Olivierem Langlois-Rossem. Kozubovský se bude snažit odčinit porážku se Sebasitanem Fapšem, kterému podlehl na turnaji OKTAGON Underground.

Představí se ale i další známí domácí bojovníci. Devětadvacetiletý Michael Krčmář, který v Undergroundu padl až ve finále s Milanem Palešem. Nebo Melvin Mané, který se k bojovým sportům dostal z fotbalového trávníku teprve před čtyřmi lety, ale již dokázal nasbírat hodně zkušeností.

Sobotní turnaj Night of Warriors:
Road to ONE nabídne od 18:00 O2 TV Sport. Divák se může těšit na kvalifikační pyramidu v K-1, jejíž vítěz postoupí do dalších bojů o smlouvu se slavnou organizací ONE Championship. V pyramidě bude usilovat o postup do finálového turnaje v Singapuru i legendární Tomáš Hron. O2 TV Sport odvysílá celou sérii turnajů Road to ONE včetně semifinále a finále.

Reklama