Hlavní obsah

Vydělával pár korun a nosil montérky. Teď? Topí se v penězích

Praha

Můžete si o něm myslet cokoliv, ale tenhle irský bouřlivák se stal fenoménem, který sledují miliony lidí na celém světě. Zápasník MMA Conor McGregor ještě před lety trénoval lidi za 10 eur na hodinu, což je asi 250 korun. Dnes je jeho účet o poznání naditější. Stal se sportovní hvězdou, provokuje, umí zaujmout, prodává svoji whiskey a jeho jmění roste do astronomických výšin.

Foto: Facebook: Conor McGregor

Conor McGregor, Ir, který si díky MMA změnil život.

Článek

„Vtipná skutečnost pro vás všechny. Než jsem se začal živit bojem a whisky, byl jsem boxerským trenérem v tělocvičně SBG. Dostával jsem 10 eur za trénink, z toho pět šlo do posilovny. To bylo těsně před mým debutem v UFC. Vzdal jsem se všeho, aby se můj sen stal skutečností. Neměl jsem dva centy navíc. Tréninky mi vydělaly na kuřecí filety a brokolici z Tesca, abych měl jídlo na celý týden. Sacharidy byly v té době nepřítelem a taky drahé, takže jsem je spokojeně ignoroval," napsal McGregor na svůj instagram. Ten sleduje přes třicet milionů lidí.

Své první peníze v dospělosti vydělával jako instalátér. Pracoval dvanáct hodin denně, štěstí v montérkách ale nenašel. Postupem času se více a více věnoval MMA. A udělal dobře. Bojová umění našla svoji hvězdu.

První zápas v UFC si připsal irský zápasník před šesti lety, bylo mu čtyřiadvacet. Za tu dobu stihl v nejprestižnější lize jedenáct duelů, jen dvakrát prohrál. Slavil mistrovský pás, stihl také boxerský souboj s Floydem Mayweatherem, rozšířil své mimosportovní aktivity a jeho majetek bobtnal, což sám přiznává.

Conor McGregor vs. Jose Aldo

Jeho whiskey Proper Twelve se na trhu chytla velmi dobře. „Společně jsme dosáhli ročního obratu jedné miliardy dolarů. Úžasná cesta. Děkuji mým šťastným hvězdám, mé pracovní etice, a hlavně všem svým loajálním fanouškům. Pokračujme, tvrdá práce se vyplatí a sny se splní," dodal McGregor.

Jestli se ještě tento sportovní fenomén vrátí do klece, je ve hvězdách. V březnu oznámil, že končí. „Ahoj lidi. Rychlé oznámení. Rozhodl jsem se jít do důchodu ze sportu, který se oficiálně nazývá smíšená bojová umění (MMA). Přeju všem mým starým kolegům úspěch. Nyní se připojím ke svým bývalým partnerům, kteří odešli do důchodu. Piňa Colada na mě, kamarádi," napsal na witter.

Odešel, přesto se objevují spekulace, s kým by mohl v kleci zápasit. Peníze určitě nebudou hlavním lákadlem a 10 euro za hodinu už bude pro McGregora jen vzpomínka, nad kterou se může pousmát a přiťuknout si svoji whiskey.

Miamský prokurátor zveřejnil video, jak McGregor zničil fanouškovi mobilVideo: Reuters

I když nezápasí, je partnerem ve více společnostech. Podle serveru Daily Mail spolupracuje například s firmami Burger King, Beats by Dre, Monster Energy, David August, BSN, Anheuser-Busch, HiSmile a Betsafe. Jeho jmění se podle anglického webu přehouplo už přes dvě miliardy korun.

„Skončil se zápasením, ne s prací. Whisky ho bude zaměstnávat a jsem si jistý, že má i jiné věci, na kterých pracuje. Bylo zábavné ho sledovat. V tomto sportu dosáhl neuvěřitelných věcí. Jsem za něj rád a těším se, až uvidím, že je i mimo oktagon stejně úspěšný," nechal se slyšet Dana White, šéf UFC.

A McGregor úspěšný je. Z pána v montérkách je milionář ve slušivém obleku.

Reklama

Související témata: