Hlavní obsah

Vyznavač MMA proti kickboxerovi. Jak dopadne jejich boxerský střet v kleci?

Praha

První akce, jaká bude? Premiéru si prožije nová organizace bojových sportů MMAsters League. Ve čtvrtek pořádá galavečer od 20 hodin v Nákupním centru OAZA Kladno. Do klece se postaví také Patrik Kincl, tentokrát se představí v boxu, kde půjde o jeho první duel. „Svůj styl jsem nepřekopával na čistý box, do zápasu jdu s tím svým MMA strikinkem,“ věří svým dovednostem hradecký zápasník, který má v nové organizaci na starosti sestavování zápasů.

Zápasník MMA Patrik Kincl pozná změnu, čeká ho prvně boxerský zápas

 
Článek

Proč jste se rozhodli vytvořit organizaci MMAsters League?

Bavili jsme se, že je tu ještě prostor pro další organizaci. S tím souvisí, že chceme vytvořit zázemí pro kluky, kteří budou směřovat do větších organizací. Momentálně máme zajištěný právní servis, máme připravenou zdravotní péči a do budoucna plánujeme, že se budeme starat o zápasníky také po manažerské stránce, což nyní děláme s Davidem Dvořákem.

Kde chcete být za dva tři roky?

Chceme pravidelně pořádat turnaje, vyhledávat talenty a ty poté posouvat v jejich kariéře.

Lidé za organizací MMAsters League
Dušan Macák - Promotér
Absolvent FVTS UK. Více jak 20 let praxe v podnikání ve sportovním prostředí, domácí i mezinárodní eventy, amatérská i profesionální scéna.
Patrik Kincl - Matchmaker
Profesionální zápasník MMA, trenér a matchmaker se zkušenostmi a kontakty z domácí i zahraniční scény, včetně UFC, ONE, KSW, RCC, ACA.
Martin Svatoš - CFO
Absolvent VŠE fakulty Obchodní, obor Zahraniční obchod. V současné době podnikatel, který působil po dobu více jak 25 let na pozicích vrcholového managementu.
Lubor Stehlík - CEO
Absolvent VŠE, fakulta Mezinárodních vztahů. Podnikatel, který dříve působil jako diplomat, vrcholový manažer v oblasti developmentu rezidenčních i nerezidenčních projektů.
(Zdroj: www.mmasters.cz)

Ve čtvrtek pořádáte první galavečer, kdy budou další, kolik jich chcete pořádat ročně?

Nyní míříme k tomu, že bychom chtěli pořádat čtyři až šest eventů do roka. Tohle je naše vize, kterou vidíme jako reálnou.

Máte už vybraná města?

Chceme jít do krajů. Začínáme v Kladně, kam se budeme pravděpodobně vracet. Nabízí se Hradec Králové, Pardubice, přemýšlíme o Českých Budějovicích.

Základem pro uspořádání jsou finance, počítáte s tím, že budete od začátku vydělávat?

Není reálné, že bychom na první akci vydělali. Rozhodli jsme se do eventu jít během korona krize. Do budoucna budeme chtít, aby se nám akce zaplatily. Naším cílem je dotáhnout k MMA velké partnery.

Foto: MMAsters League

Galavečer MMAsters League v Kladně se blíží.

Vy jste matchmakerem organizace, na koho se těšíte při první akci?

Lidi chodí na jména. Jsme teď první organizace, která nyní spouští MMA zápasy v Čechách. Ve čtvrtek se těším na zápas Daniela Brunclíka s Tomášem Bolem. To bude super fight v kleci.

Jak obtížné je skloubit život zápasníka a organizátora?

Nejsem na to sám, já se starám o kartu. O organizaci se stará Dušan Macák, na Kladně spolupracujeme s Hakimem. Mě se organizační věci moc netýkají.

Ve čtvrtek budete mít první zápas v boxu, proč do něj jdete jako zápasník MMA?

Dlouho jsem nezápasil, jde o takovou přípravu na KSW, rok jsem neměl zápas, chci zase poznat ten kolotoč. A u boxu vidím nejmenší riziko zranění.

Postaví se vám kickboxer Martin Valenta, vy jste vyznavačem MMA, co čekáte od čtyř vypsaných kol?

Těžko říct, ani jeden z nás není typickým boxerem. Svůj styl jsem nepřekopával na čistý box, do zápasu jdu s tím svým MMA strikinkem. Upřímně jsem zvědavý, jak mi to sedne proti kickboxerovi.

A kdy budete mít MMA fight pod polskou organizací KSW?

Doufám, že termín na přelomu srpna a září by mohl být reálný, že by KSW mohlo začít plánovat gala, kde bych se mohl ukázat. Oficiálně ještě nemám nic potvrzené, čekám.

Reklama

Související témata: