Hlavní obsah

Armstrong si poprvé po příchodu do Astany zatrénoval s Contadorem

TENERIFE

Slavný cyklista Lance Armstrong si poprvé po příchodu do stáje Astana zatrénoval s Albertem Contadorem. Sedmatřicetiletý sedminásobný vítěz Tour de France a jeden z nejlepších cyklistů současnosti však na soustředění kazašské stáje spolu jeli jen hodinu, protože Contador poté musel odcestovat do Madridu na společenskou akci.

Článek

Po příchodu Armstronga do týmu se hodně spekulovalo o vztazích v Astaně. Pětadvacetiletý Contador dokonce v jednu chvíli uvažoval o odchodu, protože se bál, že slavný Američan by ho mohl připravit o pozici lídra. "Nejlepší na tomhle kempu je, že se můžeme všichni pořádně poznat," řekl pětadvacetiletý Contador, vítěz letošní Vuelty a Gira d'Italia, agentuře AP.

Armstrong, který se k profesionální cyklistice vrátil v září po tříleté pauze, trénoval na kole každý den od nedělního začátku soustředění na Kanárských ostrovech. Podle mluvčího Astany není na americkém jezdci dlouhá pauza vůbec znát. "Patří k nejlepším, určitě je mezi první trojicí," řekl Philippe Maertens. "Ale to nic neznamená. Jak na tom je, se ukáže až v závodech," dodal.

Zatímco Armstrong nevynechal zatím jediný den přípravy, Contador mohl v prvních dvou dnech pouze posilovat, protože se stále zotavoval z operace hlasivek a nosu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.