Hlavní obsah

Bambula vyhrál čtvrtý závod Českého poháru v cyklokrosu

Vítězem čtvrtého závodu Českého poháru v cyklokrosu se v Lošticích u Olomouce stal Ondřej Bambula. Ve spurtu odsunul na druhé místo kolegu z týmu Budvar Tábor Davida Káška, který si upevnil vedení v průběžné klasifikace. Třetí dojel Němec Christoph Pfingsten.

Článek

Na startu dnes chyběli domácí reprezentanti Zdeněk Štybar, Radomír Šimůnek, Petr Dlask a Martin Zlámalík, kteří závodí v zahraničí. Opět nestartoval ani loňský vítěz seriálu Martin Bína, který se zotavuje po operaci kolena.

Prakticky celý závod se vpředu pohybovalo kvarteto Bambula, Kášek, Pfingsten a Slovák Milan Barényi. Až tři okruhy před cílem se natáhla i tato skupina a ve vedení zůstalo duo táborských jezdců, kteří spolu vydrželi až do závěrečného spurtu, v němž měl více sil Bambula.

Na stupně vítězů je doprovodil Pfingsten, který před třemi týdny v Uničově vyhrál závod Toi Toi Cupu jako první zahraniční jezdec v historii a ve čtvrtek vybojoval druhé místo v Memoriálu Radomíra Šimůnka v Táboře.

Závod žen vyhrála Jana Kyptová a dostala se do čela celkové klasifikace před vítězku předchozích čtyř dílů Pavlu Havlíkovou, která v Lošticích nestartovala.

Závod Českého poháru v cyklokrosu - Toi Toi Cupu v Lošticích:
Muži: 1. Bambula 1:01:41, 2. Kášek (oba Budvar Tábor) -5, 3. Pfingsten (Něm.) -21, 4. Barenyi (SR) -31, 5. Friedl (Merida Biking) -42, 6. Nesvadba (KC Kooperativa) -47.
Průběžné pořadí po čtyřech závodech:
1. Kášek 185 bodů, 2. Bambula 170, 3. Štybar 120, 4. Dlask (oba Telenet Fidea) 113, 5. Kyzivát (Johnson Control Ml. Boleslav) 107, 6. Pfingsten 105.
Ženy: 1. Kyptová (Johnson Control Ml. Boleslav) 37:57, 2. Mikulášková (St. Louny) -1:22, 3. Warczyková (Pol.) -2:42.
Průběžné pořadí po pěti závodech:
1. Kyptová 260, 2. Havlíková (APB Cycling) 240, 3. Pirzkallová (Scott Kolín) 188.

Reklama

Související témata: