Hlavní obsah

Bernal se před novou cyklistickou sezonou podrobil operaci nosní přepážky

Egan Bernal se před novou cyklistickou sezonou podrobil operaci nosu. Zákrok na nosní přepážce by měl kolumbijskému vítězi Tour de France 2019 a Gira d'Italia 2021 usnadnit dýchání.

Foto: Twitter

Egan Bernal na Giro d'Italia.

Článek

Kolumbijská média uvedla, že pětadvacetiletý Bernal podstoupil takzvanou septoplastiku, jež má umožnit lepší průchod vzduchu nosem. Podle lékařů neměl problém hvězdy týmu Ineos původ v letošní lednové vážné nehodě, ale spíše v incidentech v ranných fázích kariéry.

Sezonní debut by si měl Bernal odbýt koncem ledna na etapovém závodu Vuelta a San Juan v Argentině. Jeho další program zatím určen nebyl. Tým doufá, že po zranění, jež mohlo ukončit jeho kariéru, bude elitní vrchař znovu útočit na nejvyšší mety.

Bernal při lednovém tréninku v Kolumbii narazil ve vysoké rychlosti do stojícího autobusu. Utrpěl zranění hrudní a krční páteře, zlomil si několik žeber, což mělo za následek propíchnutí plic, stehenní kost, čéšku, ruku a vyrazil si zub. V nemocnici strávil dva týdny na jednotce intenzivní péče a podstoupil pět operací. Do pelotonu se vrátil v srpnu na závodu Kolem Dánska.

Reklama

Související témata: