Hlavní obsah

Bikeři Kulhavý se Sauserem vyhráli na Cape Epic další etapu

Elgin

Jaroslav Kulhavý vyhrál se Švýcarem Christophem Sauserem i druhou etapu závodu dvojic na horských kolech Cape Epic. Favorizovaný pár si tak v Jihoafrické republice upevnil vedení v průběžném pořadí, před německo-švýcarským duem Karl Platt, Urs Huber vedou Kulhavý se Sauserem už o 6:44 minuty.

Kristian Hynek a Christoph Sauser na Cape EpicVideo: Reuters

 
Článek

"Mně se jelo perfektně, mám z toho radost. Udělali jsme dobrou práci, přidali nějaký zajímavý čas a nebudeme se muset bát menších defektů. Samozřejmě je ale vše otevřené do posledního dne, může se stát cokoliv. Živě si pamatuju, jak jsme před dvěma lety během tří dní ztratili dvacet minut," napsal olympijský vítěz z Londýna Kulhavý na svůj web.

Vítězové Cape Epic z roku 2013 zvládli dnešní 93 kilometrů dlouhou trasu s převýšením 2300 metrů o 2:18 minuty rychleji než druhý český favorit Kristián Hynek. Obhájce loňského titulu, jenž letos jede s Rakušanem Albanem Lakatou, se díky druhému místu posunul v celkovém hodnocení na třetí příčku.

Platt s Huberem dnes ztratili na Kulhavého se Sauserem téměř šest minut a dojeli čtvrtí. Ve finiši těsně prohráli se španělsko-nizozemskou dvojicí José Hermida, Rudi van Houst.

Náročný etapový závod se jede do neděle, bikery čeká celkem 739 km.

Etapový závod horských kol Cape Epic v JAR - 2. etapa (92 km):
1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 4:06:50
2. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -2:18
3. Hermida, Van Houst (Šp./Niz.) -5:58.
Průběžné pořadí:
1. Kulhavý, Sauser 9:41:12
2. Huber, Platt (Švýc./Něm.) -6:44
3. Hynek, Lakata -6:56.

Reklama

Související témata: