Hlavní obsah

Bikerka Nash byla na Cape Epic potřetí za sebou druhá, Stošek klesl na 5. místo

Bikerka Kateřina Nash byla na závodě dvojic na horských kolech Cape Epic třetí den za sebou druhá a stejné místo jí společně se Sofií Gómezovou Villafaňeovou z Argentiny patří celkově. Mezi muži prožil Martin Stošek nevydařenou 3. etapu a v průběžném pořadí klesl na pátou pozici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cyklokrosařka Kateřina Nash na trati - ilustrační foto.

Článek

Pětačtyřicetiletá Nash, jež na závodu v Jihoafrické republice debutuje, a obhájkyně loňského vítězství Gómezová vyhrály nedělní prolog a poté byly pokaždé druhé. Dnešní stokilometrovou etapu s 2300 nastoupanými metry dokončily s odstupem téměř tří minut na domácí dvojici Amy Wakefieldová, Candice Lillová, jež si díky tomu upevnila celkové vedení.

Čtyři etapy před koncem Jihoafričanky vedou před česko-argentinskou dvojicí o 8:21 minuty. Třetí Kim Le Courtová z Mauricia a Vera Looserová z Namibie jsou zpět o dalších jedenáct minut.

V mužské kategorii nestačili loni druzí Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem tempu nejlepších, navíc je postihl defekt a dojeli až patnáctí s více než jedenáctiminutovým odstupem. Etapu stejně jako v úterý vyhráli domácí Matthew Beers a Američan Christopher Blevins.

Stošek se Seewaldem si o jednu příčku pohoršili na páté místo a ztrácejí už více než 17 minut na dnes čtvrté lídry Nina Schurtera a Andriho Frischknechta ze Švýcarska. Druhá dvojice týmu Canyon Northwave, kterou tvoří Petr Vakoč a Švýcar Marc Stutzmann, je sedmá. Na šestou pozici se mezi ně vklínil vítěz všech tří Grand Tours Vincenzo Nibali, jenž loni ukončil silniční kariéru a v JAR startuje s dalším Italem Samuelem Porrem.

Reklama

Související témata: