Hlavní obsah

Bikerka Nash je na Cape Epic stále druhá, Stošek si pohoršil

Česká cyklistka Kateřina Nash byla na závodu dvojic na horských kolech Cape Epic druhá i v dnešní 2. etapě a stejná pozice jí společně se Sofií Gómezovou Villafaňeovou z Argentiny patří celkově. V mužské kategorii klesl v Jihoafrické republice Martin Stošek na čtvrtou příčku.

Foto: Iva Roháčková

Kateřina Nash na trati.

Článek

Pětačtyřicetiletá debutantka Nash a obhájkyně prvenství Gómezová dnes po 116 km dojely druhé 4,4 sekundy za Kim Le Courtovou z Mauricia a Verou Loserovou z Namibie, kterým se podařil útok z vedoucí trojice týmů krátce před cílem. Těsně třetí v kontaktu s česko-argentinským duem byly domácí Amy Wakefieldová, Candice Lillová, jež se ujaly vedení v závodě díky výhře v pondělní první etapě. Na prvním místě mají náskok 5:24 minuty.

Etapové vítězství mezi muži si připsali domácí Matthew Beers a Američan Christopher Blevins. Patnáct sekund po nich přijeli Švýcaři Nino Schurter a Andri Frischknecht a zvýšili svůj náskok v čele průběžného pořadí.

Loni druzí Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem dnes ztratili téměř pět minut a skončili šestí bezprostředně za svým podpůrným týmem, který tvoří Petr Vakoč a Švýcar Marc Stutzmann. Stošek klesl z třetího místa na čtvrté, Vakoč z pátého na šesté.

Reklama

Související témata: