Hlavní obsah

Bravo! Čeští junioři se stali mistry světa v dráhové cyklistice

Matěj Hytych se stal v závodě na 1 km s pevným startem juniorským mistrem světa v dráhové cyklistice, zlato dnes v Tel Avivu vybojovali také Milan Kadlec a Radovan Štec v madisonu. V závěrečný den šampionátu česká výprava posbírala v pěti disciplínách celkem čtyři medaile, Matyáš Koblížek ve vylučovacím závodu a Anna Jaborníková v keirinu získali bronz.

Foto: www.czechcyclingfederation.com

Matěj Hytych (uprostřed) na ilustračním snímku.

Článek

Hytych na pevném kilometru navázal na zlato z červencového mistrovství Evropy v Anadii. Madison, neboli bodovací závod dvojic, vyhráli před měsícem Češi i v Portugalsku, kde byl s Kadlecem v páru Koblížek. Loni na MS byli Štec s Koblížkem v madisonu stříbrní.

"Vyhrát mistrovství světa je skvělé. Chtěli jsme závod udělat co nejtěžší, protože nám vytrvalcům to vyhovuje, a věděli jsme, že jsme i hodně rychlí. A co jsme si řekli, to jsme udělali," uvedl na svazovém webu Kadlec. "Jsem rád, že jsme dokázali vylepšit loňské druhé místo a já se po roce opět oblékl do duhového trikotu," řekl Štec, jenž se minulý rok v Káhiře stal mistrem světa v omniu.

Hytych ve finálové jízdě porazil o 169 tisícin sekundy Mattiu Predoma z Itálie. "Cítím se skvěle, je to nádherný pocit. V kvalifikaci jsem byl druhý nejrychlejší a zatím vždy jsem ve druhé jízdě zpomalil, ale dnes jsem dokázal ubrat z času půl vteřiny a to rozhodlo. Bylo to hodně vyrovnané a asi jsem měl nejlepší dlouhý spurt. Mojí slabinou byly vždy starty, ale tady se mi docela povedl a vydržel jsem jet dlouho hodně rychle," radoval se Hytych.

Sprinterka Jaborníková získala v Tel Avivu svou druhou medaili. Na úvod šampionátu byla členkou bronzového tria v týmovém sprintu.

Společně se středečním triumfem Barbory Němcové ve vylučovacím závodě získali mladí čeští dráhaři v Tel Avivu tři zlaté a tři bronzové medaile. V hodnocení zemí obsadili třetí místo za velmocemi Německem a Itálii.

Reklama

Související témata: