Hlavní obsah

Brit Pidcock počtvrté za sebou vyhrál závod SP bikerů v Novém Městě

Hvězdný britský biker Tom Pidcock počtvrté za sebou vyhrál závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Ženám vládla pětinásobná světová šampionka Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Britský biker Tom Pidcock obhájil loňské vítězství v cross country na SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

Českým bikerům se na domácí půdě nedařilo. O nejlepší výsledek se postaral Ondřej Cink, který obsadil 26. místo, když za Pidcockem zaostal o více než tři minuty. Jitka Čábelická na vítězku ztratila devět minut a deset sekund a skončila na 36. příčce, Jana Czeczinkarová byla šedesátá.

„Před domácím publikem jsem chtěl víc. Moc dobře ale vím, že příprava teď po Brazílii nebyla dobrá. Výsledek musím brát. Dojel jsem takhle jenom díky lidem, jinak jsem na to neměl. Fanoušci mě ale hnali a motivovali mě. Snažil jsem se být vepředu od startu, ale byla to mela. Zasekl jsem se tam několikrát, je to škoda, ale stejně jsem na to neměl, musím být spokojený, nic jiného mi nezbývá. Teď se budu soustředit na pořádnou přípravu, čekají nás pak tři ‚svěťáky‘ v řadě a já se chci posunout,“ citoval Cinka server mtbs.cz.

Úřadující mistr světa i olympijský vítěz Pidcock si pro výhru dojel s náskokem 32 sekund před hvězdným švýcarským veteránem Ninem Schurterem. V Novém Městě navázal na triumfy z předchozích tří let, v roce 2020 na Moravě navíc uspěl v obou závodech do 23 let.

Ferrandová-Prévotová zvítězila s náskokem jedné minuty a dvou sekund před Američankou Haley Battenovou, která ovládla předchozí závod v Araxá, a připsala si první triumf ve Světovém poháru po dvou letech. Třetí skončila Alessandra Kellerová ze Švýcarska.

Čábelická se 36. příčkou spokojena nebyla. „Dnes nic moc. Pokazila jsem start, hodně jsem se propadla. Dneska jsem se trápila a je to výsledek za očekáváním. Vůbec mi to nešlo, ale kousla jsem se a diváci mě hnali. Po short tracku jsem si myslela, že by to mohlo být lepší, ale prostě na víc nebylo,“ okomentovala závod mistryně republiky, jež byla v sobotním krátkém závodě jednadvacátá.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.