Hlavní obsah

Byl to hardcore! Doufám, že se dožiju zítřka, smála se po triumfu Ledová královna Sáblíková

Druhý díl seriálu Kolo pro život, sobotní Bikemaraton Drásal České spořitelny, ovládly v ženské kategorii české reprezentantky v rychlobruslení. Zvítězila ledová královna Martina Sáblíková, na trati dlouhé 117 kilometrů s převýšením 3920 metrů, třetí skončila její reprezentační kolegyně Nikola Zdráhalová. "Byl to docela hardcore. Ale jsem v cíli a doufám, že se dožiju zítřka," smála se Sáblíková

Foto: Kolo pro život

Martina Sáblíková vyhrála Bikemaraton Drásal České spořitelny, druhý díl seriálu Kolo pro život.

Článek
Fotogalerie

Závod na 177 kilometrů v kategorii mužů vyhrál Višňovský, reprezentant týmu Česká spořitelna Accolade, před Bubílkem a Jobánkem. Mezi muži na kratší distanci (117 km) neměl konkurenci Kulhavý (Specialized Racing) před Hynkem a Ulmanem.

V ženské kategorii se vedlo nejlépe Martině Sáblíkové. „Bylo to dobré, až na to bahno, to mi dávalo asi nejvíc, nejsem úplně sjezdař," svěřila se v cíli Sáblíková.

Foto: Kolo pro život

Martina Sáblíková vyhrála Bikemaraton Drásal České spořitelny, druhý díl seriálu Kolo pro život.

Připustila, že na trati měla tři krize, ale se všemi se nakonec dokázala popasovat. Pomohla jí i podpora fanoušků. "Od 60. do 70. kilometru jsem počítala každý metr, bylo to hodně těžké a měla jsem tam největší krizi. Fanoušci ale moc pomohli. Byli bezvadní, fandili v lese, u silnice, na bufetech. To bylo skvělé," pochvalovala si.

Převýšení 3920 metrů budilo obrovský respekt u všech účastníků. "Před startem jsem říkala, že jsem nastoupala nejvíc 2700 metrů na asi 160 km, tady to bylo úplně o něčem jiném. Ale mám ráda výzvy a tahle byla opravdu velká," přiznala rychlobruslařka, že si v závodě Bikemaraton Drásal České spořitelny sáhla na dno sil.

Zároveň už vyhlížela odjezd na nedělní soustředění. "Nevím, jak budu použitelná, a asi teď budu trpět, ale bylo to fajn a nelituju toho, že jsem se přihlásila," usmála se. "Nevím, jestli bych to jela ještě znovu, ale uvidíme, za rok se rozmyslím," dodala.

Bikemaraton Drásal, závod seriálu na horských kolech Kolo pro život v Holešově (Kroměřížsko):
Muži - 177 km:
1. Višňovský (Česká spořitelna Accolade) 7:46:57
2. Bubílek (Kross Bike Ranch team) -8:57
3. Jobánek (Superior Velsbike) -21:20.
Muži - 117 km:
1. Kulhavý (Specialized Racing) 5:01:07
2. Hynek (Vitalo Future Northwave) -19
3. Ulman (Česká spořitelna Accolade) -44.
Ženy - 117 km:
1. Sáblíková 6:37:18
2. Drhová (Česká spořitelna Accolade) -15:39
3. Zdráhalová -25:37.

Reklama