Hlavní obsah

Bývalá úspěšná cyklokrosařka a bikerka Nash chystá debut na Cape Epic

Bývalá úspěšná bikerka a cyklokrosařka Kateřina Nash si v pětačtyřiceti letech poprvé vyzkouší start v závodu dvojic na horských kolech Cape Epic. Přestože po loňské sezoně prakticky ukončila profesionální kariéru, neodolala nabídce loňské vítězky Sofie Gomezové Villafaňeové na vytvoření společného týmu pro letošní ročník. Prestižní maratonský závod v JAR je na programu od 19. do 26. března.

Foto: Michal Červený

Kateřina Nash při závodu MS v lucemburském Bielesu. Archivní foto

Článek

"Vždycky jsem Cape Epic sledovala z povzdálí, ale nikdy jsem neměla šanci tam závodit. Posledních 15 let jsem se v zimě soustředila na cyklokros, což nejde dobře dohromady s dlouhým vytrvalostním závodem na horských kolech v březnu. Protože už ale v cyklokrosu nezávodím, můžu se soustředit na budování vytrvalosti potřebné pro Cape Epic," uvedla Nash v prohlášení.

Prachatická rodačka žijící dlouhodobě v zámoří, která pod rodným jménem Hanušová reprezentovala v běhu na lyžích, má ve sbírce dva bronzy z cyklokrosového mistrovství světa, na horských kolech získala bronz na mistrovství Evropy a vyhrála jeden závod Světového poháru. Zúčastnila se pěti olympijských her, dvou zimních a tří letních.

Slavný závod v JAR třikrát vyhrál Jaroslav Kulhavý v letech 2013, 2015 a 2018, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek.

Reklama

Související témata: