Hlavní obsah

Černý vyhrál s týmem časovku družstev v Emirátech

Cyklista Josef Černý vyhrál s týmem Soudal-Quick-Step časovku družstev v úterní druhé etapě závodu Kolem Spojených arabských emirátů. V celkovém pořadí se trojnásobný český časovkářský šampion posunul na 12. místo a ztrácí 53 sekund na nového lídra, kterým se stal Australan Luke Plapp.

Foto: Michal Červený

Josef Černý při časovce na MČR 2022.

Článek

Černý a spol. zvítězili na trati dlouhé 17 kilometrů o sekundu před americkým týmem EF Education-EasyPost. Třetí místo obsadili se ztrátou tří sekund jezdci Ineosu Grenadiers včetně Plappa, kterému před druhou etapou patřilo průběžné třetí místo. V čele celkové klasifikace má Plapp stejný čas jako Černého týmový kolega Belgičan Remco Evenepoel.

"Poprvé v kariéře mám dres vedoucího jezdce a je to moc fajn. Bude to ještě dlouhé, ale budu se snažit ho udržet, co nejdéle to půjde," uvedl dvaadvacetiletý Australan.

Soudal-Quick-Step ovládl i druhou etapu závodu WorldTour poté, co v pondělí vyhrál ve spurtu Tim Merlier. Belgický jezdec dnes neudržel v závěru tempo svých kolegů a nabral ztrátu, kvůli níž klesl v průběžném pořadí z prvního na deváté místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.