Hlavní obsah

Čeští bikeři dojeli ve štafetě na MS devátí, zlato získali Švýcaři

Česká štafeta obsadila na mistrovství světa horských kol v Les Gets deváté místo. Po třech letech oslavili zisk titulu světových šampionů Švýcaři, stříbro mají Italové a bronz Američané. Obhájci zlata z posledních dvou šampionátů Francouzi dojeli za Dány až pátí.

Foto: Profimedia.cz

Jan Zatloukal na archivním snímku

Článek

Šestice ve složení Jan Zatloukal, Ondřej Novotný, Adéla Holubová, Simona Spěšná, Tereza Tvarůžková a Ondřej Cink ztratila na stupně vítězů přes tři minuty. Oproti loňskému šampionátu v italském Val di Sole si Češi pohoršili o dvě pozice.

"Včera jsem přiletěl a ještě nejsem ideálně zaklimatizovaný, ale nechal jsem tam všechno. Samozřejmě to bolelo. Ta trať je náročná, ale docela mi to sedlo," uvedl Cink, který se nedávno potýkal s nákazou koronavirem a minulý týden na ME v Mnichově byl v individuálním závodě sedmnáctý.

O zlepšení se bude pokoušet v neděli. "Teoreticky bych mohl být vepředu, ale problémem je, že nemám natrénováno tu intenzitu dlouhodobě, chybí mi závody. Pokud s nimi v neděli odstartuju, tak myslím, že jsem schopen jet vepředu půlku závodu, ale pak ty síly budou asi odcházet," dodal Cink.

Švýcarská sestava Dario Lillo, Khalid Sidahmed, Ramona Forchiniová, Ronja Blöchlingerová, Anina Hutterová, Nino Schurter zvítězila před Italy o šest sekund, Američané zůstali zpět o dalších osm sekund. Pro Švýcary, kteří jsou v historii MS ve štafetách nejúspěšnější zemí, je to již osmé zlato.

Šestatřicetiletý fenomén Schurter získal třináctý světový titul. V Les Gets pojede o jubilejní desátý triumf mezi jednotlivci, v týmových disciplínách pomohl držitel kompletní sady olympijských medailí Švýcarsku ke čtyřem prvenstvím.

Cross country - štafeta:
1. Švýcarsko (Lillo, Sidahmed, Forchiniová, Blöchlingerová, Hutterová, Schurter) 1:17:14, 2. Itálie (Braidot, Betteo, Bertaová, Corviaová, Speciaová, Avondetto) -6
3. USA (Blevins, Parker, Munroová, Cioppaová, Battenová, Amos) -14
4. Dánsko -1:19
5. Francie -1:35
6. Nizozemsko -2:13
...9. ČR (Zatloukal, Novotný, Holubová, Spěšná, Tvarůžková, Cink) -3:17.

Reklama

Související témata: