Hlavní obsah

Cink se těší na debut v Africe. Nadešel pravý čas, vyhlíží nedočkavě start na Cape Epic

Praha

Velká premiéra v osmadvaceti letech! Český biker Ondřej Cink pojede v barvách týmu Kross Racing poprvé v kariéře závod dvojic Cape Epic. Prestižní etapové klání v Jihoafrické republice tak bude pro české fanoušky mimořádně atraktivní, protože kromě rodáka z Rokycan budou na startu i Jaroslav Kulhavý a Kristian Hynek, kteří se v minulosti už radovali i z vítězství. "Přestože nemám se závodem žádnou zkušenost, je cílem našeho týmu bojovat o stupně vítězů," hlásí Cink, jehož partnerem bude Sergio Mantecon Gutiérrez.

Foto: cape-epic.com

Ondřej Cink pojede v barvách týmu Kross Racing poprvé v kariéře Cape Epic.

Článek
Fotogalerie

„Jsem vzrušený a nemohu se dočkat debutu na Cape Epic," uvedl osmadvacetiletý český závodník v oficiální týmové zprávě. „Vždy jsem si přál v Africe startoval. Ale z mnoha rozličných důvodů to nikdy nevyšlo. Buď jsem byl příliš mladý na tak tvrdý závod, nebo jsem neměl parťáka, s nímž bych mohl jet. Každopádně nyní vše vyšlo a je pravý čas pro tuto velkou zkušenost," doplňuje Cink, který do polského týmu přestoupil na konci minulé sezony.

Jeho partnerem bude o šest let starší španělský závodník Sergio Mantecón Gutiérrez. „Má bohaté zkušenosti s etapovými závody, na startu sezóny mívá vždy skvělou formu," přidávál Cink na adresu týmového kolegy.

„Slyšel jsem, že jde o opravdu krásný, ale mimořádně náročný závod. Etapy jsou dlouhé a při hodně vysokých teplotách, navíc často v hodně prašném prostředí," přemítá Cink o podniku, který odstartuje v Kapském Městě 17. března a tvoří jej osm etap.

„Jde o naprosto odlišný závod ve srovnání se všemi ostatními. Půjde o obrovskou zkušenost. Ale mám rád těžké podmínky, jimiž je Cape Epic charakteristický. A Sergio rovněž. Proto jsem přesvědčen, že můžeme bojovat o stupně vítězů, což je náš cíl," zakončuje odhodlaně Cink.

Reklama

Související témata: