Hlavní obsah

Contador prodloužil smlouvu ve stáji Tinkoff-Saxo do roku 2016

Madrid

Španělský cyklista Alberto Contador podepsal novou smlouvu se svou dosavadní stájí Tinkoff-Saxo. Kontrakt, o němž tým informoval na svém webu, je platný do konce roku 2016, kdy dvaatřicetiletý Contador předběžně plánuje ukončit bohatou kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Španělský cyklista Alberto Contador

Článek

Majitel stáje Oleg Tiňkov neskrýval své nadšení, že dvojnásobného vítěze Tour de France a celkem šestinásobného šampióna ze závodů Grand Tours udržel v týmu. "Jsem šťastný, že Alberto bude naším lídrem i v roce 2016, protože si upřímně myslím, že je nejlepším cyklistou světa. A jsem přesvědčený, že jím v dalších letech bude i nadále," řekl Tiňkov.

Contador je ve stáji od roku 2011. "Jsem pyšný, že se oslnivá Albertova kariéra uzavře v tomto týmu. Bohužel se rozhodl, že po příští sezoně skončí. Já bych preferoval, aby závodil a zůstal s námi ještě déle, ale to je jeho osobní rozhodnutí. Věřím, že barvy Tinkoff-Saxo dostane na nejvyšší stupínek při letošní Tour de France i té v roce 2016," přeje si Tiňkov.

Slavný Španěl plánuje ukončit kariéru, neboť dle svých slov touží skončit na vrcholu. Zároveň si však nechává pootevřená zadní vrátka. "Nechci stanovovat přesné datum, kdy skončím, protože se může stát spousta věcí. Stačí si představit, jak spadnu na Tour 2016 a nedojedu ji. A s tím bych kariéru končit nechtěl," uvedl již dříve Contador.

Reklama

Související témata: