Hlavní obsah

Cyklista Armstrong si najal bývalého poradce prezidenta Clintona

NEW YORK

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong, který je federálními úřady vyšetřován kvůli údajnému dopingu, rozšířil svůj tým právníků o další jméno. Slavný cyklista si najal mediálního odborníka Marka Fabianiho, jenž v minulosti spolupracoval s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem.

Článek

Úřady začaly osmatřicetiletého Armstronga vyšetřovat poté, co ho obvinil bývalý kolega ze stáje US Postal Floyd Landis, který kvůli užívání zakázaných látek přišel o triumf na Tour de France v roce 2006. Vyšetřování vede Jeff Novitzky z Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), který už v minulosti stál u odhalení rozsáhlé dopingové kauzy kolem kalifornské laboratoře Balco.

"Asi nejsem jediný, kdo nechápe, proč FDA plýtvá zdroji a časem kvůli několik let starým cyklistickým závodům, když kvůli salmonele se z prodeje stahuje 380 milionů vajec," řekl Fabiani s připomínkou aktuální kauzy na americkém trhu.

Třiapadesátiletý právník v polovině 90. let pomáhal Clintonovi a jeho ženě Hillary, která je v současnosti ministryní zahraničních věcí, s aférou Whitewater, která se kolem manželského páru rozpoutala kvůli údajným finančním podvodům s realitami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.