Hlavní obsah

Cyklista Karel Vacek začne v Saúdské Arábii boj o Giro d'Italia

Cyklista Karel Vacek si příští týden odbude premiéru v týmu Corratec v etapovém závodě Kolem Saúdské Arábie a hned od začátku sezony chce bojovat o nominaci na Giro d'Italia, kde se jeho stáj v květnu představí na divokou kartu.

Foto: Profimedia.cz

Cyklista Karel Vacek na archivním snímku

Článek

"Je to splněný sen. Samozřejmě není dáno, že na Giru pojedu, ale jsem připravený dát do toho vše, abych tento legendární závod jel. Věřím, že mám šanci, protože v týmu zase tolik čistokrevných vrchařů nemáme," uvedl Vacek v tiskové zprávě.

Dvaadvacetiletý jezdec se na sezonu připravoval ve Španělsku se svým mladším bratrem Mathiasem, který závodí na elitní tým Trek-Segafredo, takže by se mohli na Giru potkat.

"Bylo by fantastické, kdybychom se na takovém závodu potkali s bráchou, ale oba víme, že je k tomu ještě dlouhá cesta. Každopádně věřím, že by nás přijelo podpořit hodně fanoušků od nás, Rakouska i Itálie. Prvním cílem je ale nominace," konstatoval Vacek.

V Saúdské Arábii by rád uspěl ve dvou kopcovitých etapách. "Je pro mě výhodou, že budu v závodě jediným vrchařem v našem týmu, takže bych se rád prosadil. Byl bych spokojený, kdybych v každé etapě dokázal dojet v první skupině a nezůstal někde na větru. Pokud by se mi povedlo dojet v jedné z kopcovitých etap mezi nejlepšími desíti, tak budu nadšený," řekl Vacek, který do italské stáje přišel z rakouského týmu Tirol KTM.

Před svou premiérovou sezonou v druhodivizním celku si věří. "Cítím se hodně motivovaný a sebejistý, protože mám hodně natrénováno," uvedl. V únoru by měl změřit síly i s vítězem loňské Tour de France Dánem Jonasem Vingegaardem na španělském závodě Gran Camiňo. "Tam bude obrovská konkurence. Doufám, že mi Saudi Tour pomůže, abych byl v ještě lepší kondici," uvedl.

Reklama

Související témata: