Hlavní obsah

Cyklista López se po odchodu z Movistaru vrátil do Astany

Paříž

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López se od příští sezony vrátí do týmu Astana, za který už v minulosti závodil. Kazašská stáj oznámila, že se s vyhlášeným vrchařem, jenž po nečekaném odstoupení v závěru Vuelty skončil v Movistaru, dohodla na dvouleté smlouvě.

Foto: twitter:@SupermanlopezN, Twitter

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López.

Článek

Sedmadvacetiletý López vyhrál na letošní Vueltě královskou 18. etapu, o dva dny později v předposlední etapě ale překvapivě vzdal, když nedokázal zachytit nástup soupeřů. V průběžném pořadí mu přitom patřilo třetí místo.

Frustrovaného Lópeze údajně naštval příkaz vedení Movistaru nestíhat uprchlíky, aby jezdcům jiných stájí nepomohl ke snížení náskoku týmového kolegy Enrica Mase na druhé příčce celkové klasifikace. Hovořilo se i o ostrém konfliktu s manažerem týmu Eusebiem Unzuém.

López se sice později za odstoupení ze závodu omluvil, v polovině září se ale v Movistaru dohodl na ukončení smlouvy k 1. říjnu. Do týmu přišel v roce 2020 právě z Astany, za kterou předtím závodil šest sezon a sbíral největší úspěchy. Na kontě má celková třetí místa z Gira d'Italia a Vuelty z roku 2018, vloni ovládl na Tour de France královskou alpskou etapu.

"Je to návrat domů. Ve světě profesionální cyklistiky musí jezdec, který se chce posouvat dopředu, občas něco změnit, získat nové zkušenosti. Někdy je to dobře, někdy ne," uvedl López v oficiálním prohlášení Astany.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články