Hlavní obsah

Cyklista Quintana se po roce bez angažmá vrací do stáje Movistar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana se po pěti letech vrací do stáje Movistar. Někdejší vítěz Gira d'Italia a Vuelty, jenž byl po pozitivním testu na zakázanou látku na Tour de France 2022 v aktuální sezoně bez angažmá, oznámil, že se ve španělském týmu dohodl na smlouvě do konce roku 2024.

Foto: Profimedia.cz

Nairo Quintana

Článek

„Je pro mě velice emotivní, být zpátky doma,“ uvedl v prohlášení třiatřicetiletý Quintana, jenž za Movistar závodil už v letech 2012 až 2019 a v jeho barvách slavil své největší úspěchy. „Mám za sebou velice těžký rok. Bezesné noci a spoustu dní plných obětí. Ale stálo to za to,“ dodal.

Vyhlášený vrchař měl v roce 2022 při Tour dva pozitivní testy na lék proti bolesti tramadol, jehož užití při soutěži zakazují lékařské předpisy Mezinárodní cyklistické unie. UCI za to jezdce dodatečně diskvalifikovala z konečného šestého místa závodu.

Vzhledem k tomu, že tramadol nebyl na seznamu zakázaných látek Světové antidopingové agentury WADA, zákaz činnosti Quintana nedostal. Přesto na konci sezony skončil v týmu Arkéa-Samsic a od té doby absolvoval jediný závod letos v lednu na kolumbijském šampionátu.

Reklama

Související témata: