Hlavní obsah

Cyklokrosový mistr světa Štybar zahájí sezónu ve Stříbře

PLZEŇ

Prakticky kompletní kompletní domácí špička by se měla zúčastnit prvního závodu Českého poháru v cyklokrosu, který v sobotu 25. září na okruhu ve Stříbře. Hlavní hvězdou bude úřadující světový šampión Zdeněk Štybar.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cyklokrosař Zdeněk Štybar na tiskové konferenci.

Článek

"S jeho startem jsme měli největší problémy. O den později startuje sezóna i v Belgii a hlavní sponzor Zdeňkova týmu Telenet Fidea ten závod pořádá. Nakonec jsme se domluvili, ale byla to dost náročná jednání," řekl na dnešní tiskové konferenci v Plzni ředitel závodu ve Stříbře a otec světového šampiona Zdeněk Štybar starší.

"Jsem strašně rád, že první start v sezóně v duhovém trikotu světového šampiona pojedu právě ve Stříbře, kde jsem se narodil a vyrůstal," uvedl telefonicky z Belgie pro nejlepší český cyklokrosař.

Start ve Stříbře je pro Štybara jedním z mála, které absolvuje před domácími diváky. "Myslím, že jsem se dobře v letním přestávce připravil, a tak věřím, že se to opět odrazí na mých výsledcích už zkraje sezony," řekl Štybar, který v nedávných dnech absolvoval etapový závod Kolem Slovenska a v celkové klasifikaci mezi silničními specialisty obsadil 19. místo. V úvodu závodu jel dokonce ve žlutém trikotu lídra.

Ohrožena účast pouze Bíny

"Byl to výborný závod na rozjetí, výborný trénink na cyklokros a už se nemůžu dočkat prvního krosového startu," prohlásil Štybar, jenž vedle zlata z MS bude sezóně obhajovat i prvenství ve Světovém poháru a seriálu Superprestige.

Z české špičky je ve Stříbře ohrožena pouze účast čtvrtého jezdce z mistrovství světa v Táboře Martina Bíny, který se podrobil drobnější operaci kolena a není jisté, zda bude za čtrnáct dnů moci závodit. Jinak by měli startovat všichni čeští reprezentanti. Přijede i reprezentace Slovenska a účast přislíbili nejlepší němečtí cyklokrosaři.

"Děláme vše pro to, aby letošní závod byl lepší než ten loňský premiérový. Trať bude lépe ozvučena, prodloužili jsme cílovou rovinku a okruh zatraktivnili tím, že jsme jeho část zavedli do městského parku," uvedl Štybar starší k závodu, který bude mít bohatý doprovodný program. Po závodě budou hrát až do půlnoci tři kapely. "Snažíme se udělat závody tak atraktivní, jako jsou třeba v Belgii. Chceme aby to byla opravdu show pro lidi," uvedl ředitel závodu.

Reklama