Hlavní obsah

Diskvalifikace. Nové pravidlo nekompromisně poslalo ze hry už i zvučné jméno

27. 4. 2021 10:16

Nové pravidlo platí a při jeho aplikaci došlo i na zvučnější jméno, i když kritika po jeho zavedení cyklistickou unií též neustává. Za techniku jízdy zvanou super-tuck, při níž se ve sjezdu cyklista přikrčí a na rámu posune tělo dopředu, byl z klasiky Lutych-Bastogne-Lutych vyloučen Richard Carapaz z Ekvádoru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tadej Pogačar vyhrál nejstarší cyklistický monument Lutych-Bastogne-LutychVideo: sntv

 
Článek

Aerodynamický posez neprošel sedmadvacetiletému vítězi Gira z roku 2019 poté, co se v závěru zapojil do úniku. Nakonec Carapaz finišoval až na 29. místě dlouho po vítězném Slovinci Tadeji Pogačarovi, ale nakonec ani ve výsledkové listině nebyl. Diskvalifikace! Za prohřešek ve sjezdu...

Za nedodržení pravidla byl již dříve ze závodu Brabantský šíp vyloučen Nizozemec Gijs Leemreize a prohřešek tohoto typu byl trestán i jinde stejně jako porušení dalšího nově zavedeného pravidla o zákazu odhazování bidonů mimo určené zóny.

Reklama

Sdílejte článek