Hlavní obsah

Dodržím smlouvu s Quick-Stepem, cyklistika není fotbal, prohlásil Evenepoel

Cyklistický šampion Remco Evenepoel ujistil, že dodrží smlouvu s týmem Soudal-Quick Step, kterou má ještě na tři roky. V posledních týdnech sílily spekulace, že belgickou hvězdu zláká britská stáj Ineos-Grenadiers. Třiadvacetiletý jezdec má v plánu příští rok startovat poprvé na Tour de France a v cyklistickém podcastu Lanterne Rouge uvedl, že tým bude muset vylepšit řadu věcí, aby měl šanci na vítězství.

Foto: Maja Smiejkowska, Reuters

Belgičan Remco Evenepoel při časovce na nedávném MS.

Článek

"Mám smlouvu do konce roku 2026 a hodlám ji dodržet. Smlouva je smlouva. Nemůžete jen tak odejít a říct 'všechno nejlepší a čau'. To se nedělá. Cyklistika není fotbal, kde dáte 200 milionů a můžete získat hráče," řekl Evenepoel, který se před týdnem stal mistrem světa v časovce. Loni vyhrál závod s hromadným startem. Oba tituly před ním získal jen Španěl Abraham Olano v letech 1995 a 1998.

Spekulace o Evenepoelově budoucnosti přiživil i jeho otec Patrick, který je zároveň jeho agentem. Listu La Derniére Heure řekl, že nemůže potvrdit, že týmový kolega Josefa Černého a Jana Hirta bude jezdit za Soudal-Quick Step i příští rok. Bývalý vítěz Tour de France Alberto Contador zase na televizní stanici Eurosport, pro kterou pracuje jako expert, uvedl, že je veřejným tajemstvím, že Evenepoel podepíše smlouvu s Ineosem.

Evenepoel chce, aby se jeho současná stáj více zaměřila na Grand Tours. Sám zatím startoval jen na Vueltě, kterou loni vyhrál. Těšit se může na zkušeného pomocníka Španěla Mikela Landu, jehož angažování od nové sezony oznámil belgický tým tento týden.

"Když se nám povede zlepšit řadu věcí - výzkum, výživu, prostě věci kolem Grand Tour - můžeme se vyrovnat týmům, jako jsou Jumbo-Visma a SAE Team Emirates," zmínil Evenepoel stáje, za které závodí vítězové posledních čtyř ročníků Tour Dán Jonas Vingegaard a Slovinec Tadej Pogačar.

Reklama