Hlavní obsah

Extrém. Odstartoval jeden z nejtvrdších závodů světa. V čem?

Peklo pod mraky, tak se dá označit cyklistický závod v horách. Navíc v těch nejvyšších. V Indi odstartoval závod v Himalájích, který měří 650 kilometrů. Do tohoto extrému naskočili v pátek jezdci z šestnácti různých zemí.

V Indii odstartoval 650 km dlouhý cyklistický závod přes HimálajeVideo: Reuters

 
Článek

„Akce se zúčastní sportovci z mnoha zemí. Je zde 92 sportovců a mistrů světa. Jsme opravdu spokojeni, že vize, kterou jsme začali podporovat, je vidět. Jde o dlouhou cestu, stále se snažíme," nechal se slyšet za organizátory Mohit Sood.

Pohodový začátek, stovky fanoušků kolem a uvolněná nálada. První stovky metrů byly spíše rekreační. Až další kilometry a dny všechny prověří.

„Tohle je moje třetí účast, v Himalájích to je samozřejmě velmi odlišný závod od všech ostatních, které dělám, protože tady to je velmi zvláštní místo. Himaláje a Indie, to jsou pro nás velmi těžké podmínky. Nejde jen o tracky, ale je tu i kulturní propast, takže to dělá závod zase tvrdší," nechal se slyšet cyklista Iida Pereira z Portugalska.

Závod odstartoval ve státě Himáčalpradéš, jezdci budou muset zvládnout celkem převýšení 16 500 metrů. Na start se postavilo 78 mužů a 14 žen.

Tato cyklistická rallye je považována za jednu z nejtvrdších, které se na světě jezdí. Konec je naplánován na 7. října. Kolik cyklistů dojede až do cíle?

Reklama

Související témata: