Hlavní obsah

Fränk Schleck bere pád na Tour před Vueltou jako výhodu

SEVILLA

Favorizovaný lucemburský cyklista Fränk Schleck absolvoval na letošní Tour de France pouze čtyři etapy a chuť si chce spravit na španělské Vueltě. Právě pád na kostkách ve zrádné etapě Tour mu prý může nyní pomoci, neboť oproti většině soupeřů ušetřil spoustu sil. Schleck si při červencovém pádu zlomil klíční kost a lékaři mu museli do ramena instalovat destičku s osmi šrouby.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Bude se Frank Schleck radovat z vítězství na Vueltě?

Článek

"Od té doby jsem tvrdě trénoval. Možná mi v úvodních etapách bude chybět závodní rychlost, snad se ale rychle dostanu nahoru," komentoval svou formu starší ze slavné bratrské dvojice.

V týmu Saxo Bank, se kterým se po sezoně rozloučí, bude mít ve Španělsku oporu ve svém bratrovi Andym, jenž skončil na Tour de France opět druhý. "Bude tu spousta horských etap. Stoupání sice nejsou tak dlouhá jako na Tour, ale jsou stejně náročná. Na papíře to pro mě nevypadá špatně. Trénoval jsem proto, abych tu vyhrál," dodal sebevědomě třicetiletý cyklista.

O pět let mladší Andy si není svou aktuální formou právě jistý. "Měl jsem po Tour týden volna. Pokud se udržím v horách s nejlepšími, bude to skvělé. Takovou formu, jakou jsem měl na Tour, můžete mít jen jednou za rok," poznamenal. Oba berou za největší konkurenty v boji o celkové prvenství Rusa Denise Meňšova a Itala Vincenza Nibaliho, pro kterého bude v týmu Liquigas pracovat i Roman Kreuziger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.