Hlavní obsah

Freestyle cyklista Beran sahal na ME po další medaili v BMX, skončil čtvrtý

Freestyle cyklistovi Tomáši Beranovi na mistrovství Evropy v Mnichově těsně unikla medaile. Ve dvanáctičlenném finále skončil třiadvacetiletý český jezdec BMX čtvrtý.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Tomáš Beran v kvalifikaci na ME v Mnichově.

Článek

Berana dělily čtyři body od toho, aby získal pro české freestylisty v olympijské disciplíně park druhou medaili na multisportovním šampionátu. V pátek senzačně ovládla soutěž žen šestnáctiletá Iveta Miculyčová.

Beran postoupil ze čtvrteční kvalifikace jako sedmý a ve finále se představil v první šestici. Vydařila se mu hned první jízda se 14 triky, za níž dostal od rozhodčích 84,80 bodu. V druhé se už nezlepšil a figuroval na druhém místě za Chorvatem Marinem Rantešem (88,80).

Poté přišlo na řadu nejlepších šest jezdců z kvalifikace, nicméně Beran se i nadále dlouho držel na medailových příčkách. Nakonec ho překonali ještě Brit Kieran Reilly a Francouz Anthony Jeanjean a odsunuli ho těsně pod stupně vítězů. Sedmý muž z olympijského Tokia Jeanjean si zajistil vítězství v poslední jízdě celé soutěže a díky zisku 93,60 bodu vyhrál ME potřetí za sebou po letech 2019 a 2021.

Mistrovství Evropy ve freestyle BMX v Mnichově:
Muži - park:
1. Jeanjean (Fr.) 93,60, 2. Reilly (Brit.) 92.10, 3. Ranteš (Chorv.) 88,80, 4. Beran (ČR) 84,80, 5. Zebolds (Lot.) 82,10, 6. Schulze (Něm.) 78,60.

Reklama

Související témata: