Hlavní obsah

Froomeova kauza se před Tour de France nevyřeší, říká šéf UCI

Paříž

Dopingová kauza cyklisty Chrise Froomea nebude podle šéfa mezinárodní unie UCI Davida Lappartienta vyřešena před startem Tour de France. Slavný závod začne 7. července a nejméně do té doby bude podle všeho pokračovat vyšetřování případu Britova pozitivního testu na loňské Vueltě. Froome nemá zastavenou činnost a šanci dál závodit využil k triumfu na Giru d'Italia, které skončilo před týdnem.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Britský cyklista Chris Froome s pohárem pro vítěze Giro d'Italia.

Článek

„Přál jsem si, aby verdikt zazněl už před Girem, teď bych byl rád, kdyby bylo jasno před Tour, ale musíme být realisty. Nevěřím, že se tak stane," řekl Lappartient listu Le Parisien. „Není to žádná laxnost ze strany UCI. Když má vědecká zpráva 1500 stran, je třeba ji analyzovat a zároveň respektovat postup a také práva Chrise Froomea i naše," dodal.

Třiatřicetiletý Froome odevzdal při loňském premiérovém vítězství na Vueltě vzorek, jehož analýza odhalila překročení povoleného množství léku na astma, který se zvláštním povolením smí užívat. Porušení pravidel odmítl, postavila se za něj i stáj Sky, v jejíchž barvách posléze zkompletoval jako sedmý jezdec v historii triumfy na všech Grand Tours.

Froome by v případě účasti na Staré dámě mohl usilovat už o páté vítězství v kariéře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články