Hlavní obsah

Generálku na monument Kolem Flander vyhrál nizozemský cyklista Van der Poel

Závod Napříč Flandry, jenž byl generálkou na nedělní monument Kolem Flander, vyhrál nizozemský cyklista Mathieu van der Poel. Lídr týmu Alpecin-Fenix si na trati z Roeselare do Waregemu připsal druhé vítězství po roce 2019 a na druhý triumf bude útočit také o víkendu na slavnější z obou klasik.

Foto: Sport.cz

Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel.

Článek

Van der Poelovi se vydařil rozhodující únik z osmičlenné vedoucí skupiny zhruba půldruhého kilometru před cílem společně s domácím Tiesjem Benootem. Nizozemec následně svého belgického soupeře jasně porazil a připsal si druhé vítězství v sezoně, do níž vstoupil se zpožděním kvůli problémům se zády. Třetí dojel s pětisekundovou ztrátou Brit Thomas Pidcock.

Sedmadvacetiletý Van der Poel vítězstvím potvrdil pozici favorita pro závod Kolem Flander, v němž v minulých třech letech obsadil čtvrté, první a druhé místo. "Bude to ale jiný závod, především vzhledem k délce," řekl po 184 kilometrech s narážkou na to, že nedělní monument bude o téměř sto kilometrů delší.

"A dnes jsem byl dobrý, ne skvělý. Snad si v příštích dnech odpočinu. To bude klíčové pro to, abych se v neděli držel s nejlepšími," dodal čtyřnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Jediný český účastník závodu Zdeněk Štybar obsadil 61. pozici s odstupem 4:12 minuty.

Cyklistický závod Napříč Flandry (WorldTour) - 183,7 km:
1. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) 4:05:39
2. Benoot (Belg./Jumbo-Visma) -1
3. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers)
4. Campenaerts (Belg./Lotto Soudal)
5. Politt (Něm./Bora-hansgrohe)
6. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) všichni -5
...61. Štybar (ČR/Quick-Step Alpha Vinyl) -4:12

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.