Hlavní obsah

Hrozivé chvíle. Mistr světa utrpěl zlomeniny a má poškozené plíce

Skvělý únik nakonec vítězného Belgičana Remca Evenepoela a také řadu zranění přinesl cyklistický závod Lutych-Bastogne-Lutych. Nejhůře dopadl Julian Alaphilippe, který stejně jako vítěz nosí dres týmu týmu Quick-Step Alpha Vinyl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Belgičan Evenepoel vyhrál závod Lutych-Bastogne-LutychVideo: sntv

 
Článek

Úřadující dvojnásobný mistr světa se zapletl do hromadné kolize 62 kilometrů před cílem, při níž utrpěl zlomeninu lopatky, dvou žeber a poškození plic. Podle týmu je Francouzův stav stabilizovaný, ale musí zůstat na pozorování v nemocnici. Další člen belgické stáje Ilan Van Wilder si zase při pádu zlomil čelist.

Co se přihodilo? Velká části pelotonu spadla. Do hlubokého příkopu vletěl Alaphilippe. Těžko se ze spletité situace dostával.

Další Francouz Romain Bardet se mu snažil pomoci. Pro web velonews přiznal, že sám zažíval šok. "Sice byl (Alaphilippe) při vědomí, ale nemohl nic dělat. Opravdu doufám, že je v pořádku," uvedl v cíli zkoprnělý Bardet.

Cyklistický monument vyhrál Evenepoel. Dvaadvacetiletý belgický talent ujel soupeřům 29 kilometrů před cílem a stal se prvním domácím vítězem nejstarší klasiky od roku 2011.

Reklama

Související témata: