Hlavní obsah

Hvězdný Van Aert měl hororový pád. V bolestech byl převezen do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V těžkou noční můru se proměnil 78. ročník závodu Napříč Flandry pro hvězdného Belgičana Wouta Van Aerta, jenž si při hromadném pádu ve velké rychlosti ošklivě poranil záda a utrpěl četné zlomeniny. Závod jako vůbec první Američan v historii ovládl Matteo Jorgenson, Van Aertův týmový kolega ze stáje Visma-Lease a Bike.

Foto: Profimedia.cz

Wout Van Aert během závodu napříč Flandry

Článek

K pádu došlo 67 kilometrů před cílem a zapletli se do něj mimo jiné i Mads Pedersen, Jasper Stuyven (Lidl-Trek) či Biniam Girmay (Intermarché-Wanty). Karambol se přihodil krátce po stoupání na Berg ten Houte, kdy se peloton rychle přibližoval ke klíčovému výjezdu na Kanarieberg.

„Projížděli kolem nás po levé straně, Wout na mě křičel, abych zrychlil, což jsem udělal. Wout se střetl s mým kolem. Cítím se kvůli tomu na hov*o,“ smutnil Belgičanův týmový kolega Tiesj Benoot. „Viděl jsem Woutův pád zblízka a nevypadalo to dobře. Myslím na něj,“ doplnil vítězný Jorgenson v cíli.

Van Aert se po pádu jen těžce sbíral ze země a z jeho tváře bylo jasně patrné, že následky jsou velmi bolestivé. Ihned také zamířil do nemocnice, kde se potvrdilo podezření na vážná zranění.

„Bohužel Wout van Aert dnes utrpěl v důsledku pádu několikanásobné zlomeniny. V nemocnici se zjistilo, že má zlomenou klíční kost a několik žeber. Zatím není možné odhadnout, jak dlouhá bude rekonvalescence,“ stojí v prohlášení Visma-Lease a Bike.

Nepřijde jen o nedělní klasiku Kolem Flander, kde měl patřit k hlavním favoritům, ale i o další prestižní závody. „Určitě nebude startovat v závodě Kolem Flander, dále na Parříž-Roubaix a Amstel Gold Race. Přejeme Woutovi jen to nejlepší a rychlé uzdravení,“ dodává stáj.

Cyklistický závod Napříč Flandry (WorldTour) – 188,6 km:
1. Jorgenson (USA/Visma-Lease a Bike) 4:07:44
2. Abrahamsen (Nor./Uno-X Mobility)
3. Küng (Švýc./Groupama-FDJ)
4. Benoot (Belg./Visma-Lease a Bike)
5. De Bondt (Belg./Decathlon AG2R La Mondiale) všichni -29
6. Tarling (Brit./Ineos Grenadiers) -44
...53. BITTNER (ČR/dsm-firmenich PostNL) -3:48.

Reklama

Související témata: